VAKANTIEHUIS JIVKA in het REUZENGEBERGTE, bohemen, TSJECHIË.         Gelegen bij de beek " Dřevíč ".

   ZWEMMEER en SKIPISTES in de buurt. OMHEINDE tuin. HOND toegestaan. KINDER-speeltoestellen. SPEELWEIDE van 1700 m2. SAT-TV met NL zenders. TEL: 040-2424469  en  06-34280023.  E-MAIL: info@reuzengebergte.net  ENKELE   HUISREGELS   VOOR   ONZE   GASTEN . Tip: Print ze uit en neem ze mee.

TIP: REIS, ‘s  WINTERS:

Wij adviseren u om sneeuwkettingen  mee te nemen. Ook winterbanden maken uw reis prettiger en veiliger.

AANKOMST: U kunt pas ná 15.00 uur in huis Jivka.

 1. -U neemt meteen de elektrastand op. Zie "ELEKTRA"
 2. -Lees na aankomst zo snel mogelijk in de zwarte map over het huis en het gebruik van de aanwezige apparaten.
 3. -U meldt gebreken aan het interieur / de huisraad direct aan de huisbewaarder, de heer Scholz. Zie “Problemen en Vragen”

VERTREK:  Uw vertrek is vóór 10.00 uur in de ochtend.   

 1.        ELEKTRA: U neemt de elektrastand op (zie hieronder bij “ELEKTRA').
 2.        OPRUIMEN: vóór uw vertrek het huis opruimen, viezigheid / kruimels etc  verwijderen,  geen rommel achterlaten, de afwas doen. 
 3.        Natuurlijk leegt u de prullenmanden en de vuilnis-bin in de keuken.
 4.        KOELKAST en VRIESKAST ruim vóór vertrek ontdooien, en de deuren open laten staan. 

DE HUISSLEUTEL:

 1. krijgt de sleutel overhandigd door onze huisbewaarder, hij woont vlak bij Jivka.
 2. U gaat natuurlijk zorgvuldig met de huissleutel om: verlies ze niet, want ze kunnen in Nederland niet worden gemaakt / gekopieerd en wij hebben slechts een beperkt aantal !

  ELEKTRA:

  1. Bekijk tussentijds af en toe de meterstand. 
  2. met name in het koudeseizoen, maar eigenlijk altijd: let u er op dat u niet de hele dag, bv op de slaapkamers, de elektrische verwarming aan laat staan:  dat neemt stroom en het kost u dan onnodig geld.

  Aankomst:

  1. U fotografeert direct na uw aankomst de 2 elektrameterstanden, T 1 en T 2..
  2. De grijze meterkast bevindt zich aan de buitenkant van het huis aan de wegkant.
  3. Om de meterstand te kunnen aflezen moet u de meterkast even openen. Daartoe hebt u een hulpstuk nodig (een soort handvat met een soort vierkante spies eraan).  U vindt de “sleutel” op de balk linksboven u als u vóór de kastdeur staat. De sleutel steekt u in de 2 openingen van de deur en u draait even.
  4. U fotografeert de 2 standen (er is een elektronische meter, waar u op een klein schermpje de standen kunt zien. De getallen van de dag- en nachtstand wisselen elkaar af op dit scherm).
  5. Vervolgens sluit u de deur weer met de sleutel die u terug legt waar u deze aantrof.

  Vertrek

  1. U fotografeert weer 2 meter(eind)standen.

  Thuiskomst

  1. U geeft dan de 4 meterstanden aan de verhuurder door: even een mailtje met de 4 foto's aan ons   
  2. Verrekening: Wij verrekenen de door u verbruikte elektra met de door u betaalde borg. Mocht u ons geen 4 standen kunnen overleggen, dan vervalt uw borg in haar geheel aan verhuurder.

    

   ENTREE:

   1. Telkens bij binnengaan van het huis verzoeken wij U uw schoeisel uit te doen en de door uzelf meegenomen sloffen/pantoffels te dragen. 
   2. Op deze wijze blijft de vloer schoon. Met name met nat weer of sneeuw scheelt dat heel veel viezigheid. Dank u.


    

   KLIKO:

   1. Uw afval doet u in de kliko in de schuur.
   2. Op woensdagavond zet u de kliko (deze staat in de kolenschuur) bij de weg. 
   3. Deze wordt de volgende ochtend al heel vroeg geleegd. Donderdag zet u de kliko weer terug in schuur.   

     

    AS uit de KACHEL:

    1. Leegt u in de ronde ijzeren ton bij de schuur. 
    2. Kijk voor werking kachel : in de zwarte map in huis voor kachel-instructie .


     BEDDENGOED:

     1. U kunt bij ons bedlinnenpakketten huren. Lekker makkelijk en u hebt geen gesleep met lakens etc.
     2. -indien U geen bedlinnenpakketten huurt bij ons, bent u verplicht het matras van eigen hoeslaken te voorzien, de dekbedden en kussens  van diens eigen dekbedhoezen en kussenslopen te voorzien zodat de (dek)bedden ook voor een ander schoon te gebruiken zullen zijn. 
     3. Voor de kinderbedden en het campingbedje zijn er geen dekbedden etc; wèl matrasjes.
     4. Er zijn overigens acht 1-persoons dekbedden en kussens. Ook zijn er extra dekbedden (in hoes) om als extra te gebruiken bij kou.


      HUISDIEREN:

      Indien uw hond wordt toegelaten, zijn er –door enkele negatieve ervaringen wijs geworden- de volgende eisen aan de hondeneigenaar:

      • Uitlaten en poep: u laat uw honden niet uit op het grondgebied van Huis Jívka maar elders. Zorg dat uw hond niet op het grondstuk van het huis zijn behoefte doet. Gasten na u willen graag hun schoenen en voeten schoonhouden. Kinderen willen “poepvrij” spelen. Verwijder, als het tóch misgaat, de ontlasting met een schepje en zakje. Er zijn heel handige in de handel.
       Idee: Leuk is het om de hond met de auto mee te nemen, bv richting Vápenka op 1 km, waar u een pad omhoog ziet aan de linkerkant in de bocht; het leidt naar een grote vrije veldruimte waar het lekker wandelen is.
       Natuurlijk is er ook de weide achter ons huis aan de overkant van de weg; tienduizenden vierkante meters uitlaatruimte.
      • vóór uw vertrek controleert u het grondstuk nog even op uitwerpselen en verwijdert deze. Indien bij uw vertrek tijdens inspectie door de beheerder uitwerpselen op het grondstuk van Huis Jívka worden aangetroffen, wordt 50 euro van uw borg ingehouden. 
      • honden liggen niet op meubels in het huis en komen niet op de bovenverdieping. Uw hond is u dankbaar als u zijn eigen mand of kleed voor hem meeneemt. Het geeft hem een vertrouwd gevoel en maakt hem rustiger in de vreemde omgeving. U dus neemt ZELF een kleed / dekje / deken / ligzak voor de hond mee. Het is verboden om textiel dat in huis Jivka hoort, hiervoor te gebruiken.
      • Kam uw hond regelmatig zodat niet overal haren liggen; hou de nagels kort zodat er minder kans op schade is bij krabben aan een deur. Laat hem in zijn eigen mandje liggen, dat voorkomt haren op niet gewenste plaatsen. Neem een “haar-roller”mee.U stofzuigt zelf regelmatig in huis.
       Een hondenkleed mag nooit in de wasmachine gewassen worden daar dit een ongelofelijke haren-rommel geeft in de trommel en in het mechaniek.
      • door de honden wordt niets vernield of beschadigd in- of aan het huis of haar grondstuk.
      • honden lopen tijdens uw afwezigheid overdag- en ook ’s nachts- niet vrij door huis, maar verblijven in de hal, in de daarvoor bestemde bench. Soms moet de hond noodgedwongen in het vakantiehuis achterblijven: als u uit eten gaat, mag de hond vaak het restaurant niet in. De hond meenemen als u bepaalde uitstapjes wilt maken, kan ook een probleem zijn. Een bench (meenemen en) gebruiken is dan een goede optie. De kans dat de hond door zijn zenuwen het huis een beetje gaat verbouwen, is dan in ieder geval niet meer aanwezig. In ons eigen Tsjechische vakantiehuis JIVKA hebben wij er al rekening mee gehouden en hebben wij een mooie bench van 60 x 87 cm voor uw hond klaarstaan, evenals voeder – en drinkbakken.
      • Bij regen: u droogt de hond met uw eigen droogdoek af voordat de hond het huis ingaat.
      • Behandel de hond voor u op vakantie gaat, tegen vlooien en teken.

      U controleert voor uw vertrek het huis op hondenharen; verwijdert deze. Er is daartoe een stofzuiger aanwezig.

      PROBLEMEN EN VRAGEN:

      1. Mocht u ooit dringende vragen hebben, dan heeft het de voorkeur om gedurende werktijden overdag even aan de beheerder, de heer Alfred SCHOLZ uw vraag voor te leggen. U kunt slechts tussen 17.00 en 19.00 uur bellen 00420 776788837. Hij spreekt duits. 
      2. Komt u er niet uit, dan kunt u bellen, voor alleen echt heel dringende zaken, 0031634280023.

                      

       Met uw (aan)betaling verklaart u zich accoord met al deze regels.
        

       klik om terug te gaan naar de "HOMEpagina"


       COVRI S.R.O.
       info@reuzengebergte.net       00145