VAKANTIEHUIS JIVKA  bij de beek " Dřevíč " , in Jívka , REUZENGEBERGTE, TSJECHIË

 PERSONEN: max 11.  HONDEN gratis.  SLAAPKAMERS: 3.   TOILETTEN 2.   WASTAFELS 2.   DOUCHE.   WASMACHINE.   HAARD.  SAT-TV.    OMHEINDE TUIN.  SPEELTOESTELLEN.   MEERTJE.  SKIPISTES. 


Vakantiehuis Jívka: reis-informatie
(TERUG NAAR KLIMAAT)

TSJECHIË, VAKANTIEHUIS JIVKA in het REUZENGEBERGTE 

REIZEN in 1 of 2 dagen: net wat u wil. Velen gaan op vakantie naar Tsjechië, een prachtig land met redelijk warme zomers en koude sneeuwrijke winters.  Je kunt natuurlijk in één keer naar Tsjechië reizen; dat is heel goed te doen. De meeste gasten van Jivka doen dat.
   Echter, je zou kunnen overwegen om een stop te maken in Duitsland; overnachten is er niet duur. 
P.S.: iets over de helft van uw reis, bv in Oost-Duitsland, kunt u heel goedkoop terecht bij het IBIS-hotel, in Leipzig, Föppelstrasse. Hond toegestaan. Of bij Stern hotel, hond toegestaan. Check wel even de meest actuele stand van zaken bij de hotels.

GRENS: 
Aan de grens wordt in normale omstandigheden niet veel (eigenlijk helemaal niet) gecontroleerd. Maar: wat is er formeel nodig om de grens over te komen? 
PapierenGeldig paspoort of identiteitskaart. U kunt niet zonder, als u door politie ergens in het land zou worden aangehouden moet u een identiteitsbewijs kunnen tonen. Hou in Corona-tijd rekening met eventuele aanvullende eisen. 
Hond
Ook de hond heeft papieren nodig: een Europees paspoort en een chip of tatoeage.  Neem contact met uw dierenarts; deze kan u uitstekend aangeven wat er nodig is. 
Invoer / uitvoer:  Bij de grensovergang gelden uitvoerbepalingen die o.a. zeggen dat niet meer dan 400 sigaretten vrij uitgevoerd mogen worden. Alcohol in Tsjechië invoeren lijkt niet logisch: drank is er veel goedkoper dan in Nederland. 
AUTO: 
Opladen
van elektrische auto aan stopcontact van huis Jivka is verboden. O.a. in Trutnov vindt u meerdere oplaadstations. Zie Elektrische auto.
Verplicht in Tsjechië is een groene kaart, rijbewijs en kenteken bij zich te hebben. Ook moeten een sleepkabel, verbanddoos, gevarendriehoek en reservewiel aanwezig zijn. 
Overdag licht voeren is verplicht. Vergeet u dat: een boete hebt u zó. Dat geldt ook voor roken en telefoneren door de bestuurder. 
BandenIn de winter zitten er natuurlijk winterbanden onder de auto en misschien zijn sneeuwkettingen ook handig.  Kijk voor winter op Tsjechie wintersport.  
Alcohol in het verkeer: de Tsjechische politie is erg fel: zero tolerance ! 
Benzine is goedkoper dan in Nederland en Duitsland en heet ‘natural’(=euro95)  Diesel heet ‘nafta”. 
Tol:  Om in vakantiehuis Jivka te komen hebt u GEEN vignet nodig als u onze route volgt.
maar: Soms moet elders tol betaald worden, bv op de grote wegen bij Praag. De kosten zijn niet hoog. De tarieven voor 2021 blijven gelijk, maar de grote verandering is, dat de tolvignetten enkel nog digitaal zullen zijn.
2021: 10 dagen vignet: 310 kronen. 1 Maand vignet 440 kronen. 1 jaar vignet 1500 kronen.
De milieuzone in Praag voor personenauto's, die vanaf 1 januari 2017 zou worden ingevoerd is zeer recent uitgesteld! Waarschijnlijk wordt het in 2022 ingevoerd. Checkt u zelf de actuele stand van zaken ? Zodra de milieuzone wel wordt ingevoerd , kunt u zeer waarschijnlijk ook milieustickers voor Praag bestellen. Naar alle waarschijnlijkheid worden overigens Duitse en Tsjechische milieustickers wederzijds erkend. 

Verkeersregels in Tsjechië zijn ongeveer zoals in Nederland. Kijk bij ANWB. 
Spoorwegovergangen:  In tegenstelling tot Nederland kent Tsjechië echter veel onbewaakte spoorwegovergangen. Bij sommige moet verplicht gestopt worden. Doet men dat niet, dan is een boete betalen mogelijk het gevolg. 
GELDDe nationale munt is de Koruna. In heel Tsjechië kan overal makkelijk ‘gepind’ worden. Alle banken hebben wel een "flappentap"-automaat. Betalen in winkels en restaurants: Met uw eigen bankpasje. Geen probleem. 
UIT ETEN  is een aanrader: het kost erg weinig. Men kan er niet voor thuisblijven. Denk om een fooi voor het personeel; ze verdienen weinig.
TAAL:  Tsjechisch (boordevol medeklinkers) ; onverstaanbaar voor ons westerlingen maar met Duits en Engels komt u er wel. Een taalgidsje kan overigens  (bv in het restaurant) erg handig zijn om te communiceren.  Soms is het handig van tevoren uw vraag te bedenken en op te schrijven en aan bv een loketbeambte te overhandigen. 

INTERNET EN MOBIEL BELLENWat betreft communicatie: internet is ruim voorhanden en uw mobieltje heeft landelijke dekking.
TELEFOONNUMMERSMocht een probleem zich voordoen dan belt u Wegenwachtnummer: 02-1230.  Wegenwachtauto: opschrift “Silnicni Sluzba”.  Alarmnummer 112. Brandweer 150. Gemeentelijke politie 156. Politie 158 AMBASSADE:Mocht tijdens het verblijf een probleem daaromtrent ontstaan, dan is er de ambassade: 00420-233015200.

      

Wij stellen ons niet aansprakelijk voor omissies en eventuele fouten op deze pagina.


klik om terug te gaan naar de "HOMEpagina"


SuchTicker.de - die SEO-Suchmaschine
COVRI S.R.O.
info@reuzengebergte.net02153
E-mailen
Bellen
Map
Info