VAKANTIEHUIS JIVKA in het REUZENGEBERGTE, TSJECHIË

Capaciteit: 11 personen. Slaapkamers: 3. Toiletten: 2


Onderstaand ziet u 2 "hoofdstukken" :
A. Specifieke info tav huisdieren in vakantiehuis Jivka
B. Algemene info over huisdieren en vakantie in het buitenland

A. SPECIFIEKE INFO TAV HUISDIEREN in VAKANTIEHUIS JIVKA: 

We hebben 1700 m2 eigen terrein. Bij het huis is het geheel omheind; er zijn 3 afsluitbare poorten, zodat uw hond niet weglopen kan.

Het grondstuk van huis JIVKA wordt (buiten de omheining) omzoomd door een ondiep beekje, de Drevic, waarin uw hond heerlijk kan pootjebaden of drinken (helder schoon bergwater). Uit eten en de hond mee: ga eens naar Bischofstein. Vlak bij Jivka. Leuk kasteeltje. Er kan buiten en binnen gegeten worden. Men zette uit zichzelf meteen een bakje water voor onze hond neer. Het eten is er prima en goedkoop ! 

Maar de hond (en uzelf natuurlijk) kan ook gaan zwemmen in het meertje achter de heuvel. 

Het "Poep-verhaal": Laat uw honden a.u.b. niet hun behoefte doen op het grondgebied van Huis Jívka maar op de heuvel achter ons huis. Verwijder a.u.b. , als het in de tuin tóch misgaat, de ontlasting met een schepje en zakje. Zakjes zijn in huis aanwezig. Gasten na u willen graag hun schoenen en voeten schoonhouden en kinderen willen kunnen spelen zonder vies te worden. 

"Uitlaten":  achter het huis is enorm veel weide. Als er geen koeien rondlopen kunt u overwegen daar even met de hond rond te lopen.


U neemt ZELF een
kleed / dekje / deken / ligzak voor de hond mee. Uw hond is u daar dankbaar voor. Eigen mand of kleed geeft hem een vertrouwd gevoel en maakt hem rustiger in de vreemde omgeving. Textiel dat in huis Jivka hoort, mag hiervoor niet gebruikt worden; u begrijpt dat ongetwijfeld. Laat uw hond a.u.b. niet op banken of stoelen liggen en laat hem/haar a.u.b. niet op de bovenverdieping komen

Uw hondenkleed mag nooit in onze wasmachine gewassen worden daar dit een ongelofelijke haren-rommel èn schade geeft in trommel en mechaniek. We hebben dat helaas met veel schade moeten ondervinden.

Uitstapjes en hond
De kans dat de hond door zijn zenuwen het voor hem vreemde huis gaat verbouwen of aan deuren gaat krabben, als u hem/haar noodgedwongen (even) alleen in huis moet laten, is altijd aanwezig.
Graag voorkomt u dat natuurlijk: we hebben een bench (kan binnen en buiten gezet worden) die u dan kunt gebruiken. We v
ragen u vriendelijk om de hond 's nachts in de bench of in de hall te laten slapen. Zo komt er zéker geen schade.

Voeder– en drinkbak : in huis aanwezig.

Vóór uw vertrek: het is fijn als u het huis controleert op hondenharen en deze even verwijdert. Stofzuiger is aanwezig. U controleert het grondstuk bij huis nog even op uitwerpselen en verwijdert deze: fijn voor gasten die ná u komen en schone schoenen houden.

 

Klik om terug te gaan naar de "HOMEpagina".  

B. ALGEMENE TIPS
voor mensen die hun hond(en) mee willen nemen naar het buitenland
:  

1. HONDENPASPOORT.
Als u de grens overgaat, voert u als het ware uw hond in dat land in.
U en uw hond moeten voldoen aan een aantal regels, die door de EU zijn vastgesteld.

Elke hond heeft, zoals in elk land, een “EU-hondenpaspoort” nodig en moet geïdentificeerd kunnen worden. Dat kan door een chip of door een oormerk/tatoeage.
Als de papieren niet in orde zijn, kan de douane / de politie het dier terugsturen naar het land van herkomst of in quarantaine plaatsen.

2. RABIËS EN INENTINGEN.
Een rabiësinenting is eveneens verplicht. Honden, katten en fretten dienen ingeënt te zijn. Hoe lang de inenting geldig is, is te lezen in de bijsluiter van de entstof. U kunt uw dierenarts er naar vragen. De geldigheidsdatum dient in het paspoort vermeld te staan. Ook is het zo, dat er na een allereerste enting 21 dagen moet zijn verstreken voor de hond de grens over mag.
Dieren onder de 3 maanden hoeven nog niet gevaccineerd te zijn. U moet wel kunnen aantonen dat uw pup / kitten in Nederland / België is opgegroeid en niet met mogelijk besmette dieren in aanraking is geweest. Checkt u altijd tevoren even hoe het exact zit met pups/kittens in het land van vakantie of het land van doorreis.

3. OPENBAAR: 
Check of uw hond in uw vakantie- of doorreisland buiten een muilkorf / een “snuitje” aan moet. Hieraan niet voldoen kan een boete betekenen.
Houd u aan de regels die in een bepaald land gelden: aanlijnen / muilkorf etc. 
Tsjechië: u moet een muilkorf kunnen tonen als daarom wordt gevraagd. (Zelf hebben wij dit in de 20 jaar dat wij in Tsjechië/Jivka komen, nog nooit meegemaakt).

4. RASSEN:
Niet elk ras is welkom in elk vakantieland. Checkt u tevoren of in de landen waar u op vakantie gaat of waar u door reist, uw hond(en) wel of niet welkom zijn c.q. aan welke eisen u moet voldoen om uw hond geaccepteerd te krijgen in uw vakantieland. Wellicht dat de betreffende ambassade u verder op weg kan helpen om de meest recente status te achterhalen.

5. VERVOER:  

Check tevoren even hoe uw hond vervoerd moet worden: er zijn verschillende opvattingen / regels over in de verschillende landen. Geef niet teveel voedsel voor aanvang van de reis. Auto: Laat hem liggen op zijn eigen kleed / kussen. Als u wat langer moet reizen voordat u op uw bestemming aankomt, laat de hond dan regelmatig even uit tijdens de reis (wel eerst even stoppen natuurlijk). Laat hem dan ook wat drinken (het is vaak warm in de auto) en een klein beetje eten. 

6. TEKEN:  
U doet er verstandig aan, om rekening te houden met teken die de hond in de vrije natuur kan oplopen. Er zijn verschillende methoden om teken te voorkomen en indien de hond tóch een teek opgelopen heeft, deze te verwijderen. Zorg dat u voorbereid bent. Check de hond na elke wandeling. Tevoren een "tekenbehandeling" is natuurlijk zeer aan te raden.

7. ZIEKTE: 
Als uw hond medicijnen nodig heeft, denk er dan aan deze mee te nemen. Denk er om dat men in het buitenland niet altijd zal begrijpen wat u precies nodig hebt. Neem eventueel een receptbriefje van de dierenarts mee.

8. HERKENNING: Laat de hond altijd een halsband dragen waardoor duidelijk is dat het geen zwervertje is. Handig daaraan te bevestigen is het kleine identificatie-hangertje, een metalen kokertje (de dierenspeciaalzaak verkoopt ze) waarin u op een klein strookje papier uw telefoonnummer kunt vermelden (vergeet in geval van een 06-nummer het Nederland nummer 0031 er niet bij te vermelden als u in het buitenland bent). Als uw hond u niet zelf belt met de mededeling waar hij is, dan kan de “vinder” het doen voor hem. Een goede foto van de hond bij u hebben helpt uiteraard bij het zoeken.

9. ONGEVAL / VERZEKERING: het zal u maar gebeuren: uw hond veroorzaakt een ongeval aan een voorbijganger. Of hij maakt iets stuk in de vakantiewoning waar u verblijft. Kijk even na of uw WA-verzekering ook de hond betreft. Geen verzekering hebben kan u op hoge kosten jagen. Zorg ervoor dat u en uw hond verzekerd op reis gaan.

klik om terug te gaan naar de "HOMEpagina"

 

SuchTicker.de - die SEO-Suchmaschine
COVRI S.R.O.
info@reuzengebergte.net00587