TSJECHIË: VAKANTIEHUIS JÍVKA a.d. voet van 't Reuzengebergte. *De Tuin is Omheind.   3 fijne Slaapkamers en  11 Bedden waarvan   8 éénpersoons Bedden  +3 Kinderledikantjes.  2 Toiletten.  2 Wastafels.  *Douche.   *Honden welkom.  *KinderSpeeltoestellen.    *Wasmachine.  *Haard.  *NL-SAT-TV.    
 


2 mogen GRATIS mee. Extra hond? € 20 p.w. 
Wel graag even contact over het aantal honden dat u wilt meenemen. 
Informeer 

OP DEZE PAGINA in volgorde:
* Hond, niet ver van huis Jivka
* Dieren in en rond Jivka   
* Regels
* Hond mee naar Bischofstein (wandelen, restaurant)
* Hond mee naar Chata Hvezda (wandelen, heel mooi restaurant)
* algemene zaken mbt hond mee naar het buitenland. 
           

Niet ver van huis JIVKA   

 

A. Specifieke info tav huisdieren in vakantiehuis Jivka
alsook tips waar u kunt lunchen / dineren en waar de hond mee mag ! 

B. Algemene info over huisdieren en vakantie in het buitenland.
o.a. Hondenpaspoort, Inentingen, Rassen, Openbare ruimte, Teken, Ziekte, etc 

A. SPECIFIEKE INFO TAV HUISDIEREN in VAKANTIEHUIS JIVKA: scroll naar beneden tot ná onderstaande foto's.
________________________

Het grondstuk van huis JIVKA wordt (buiten de omheining) omzoomd door een ondiep beekje, de Dřevíč,  waarin uw hond heerlijk kan pootjebaden of drinken (helder schoon bergwater). Ook kinderen zien we nog wel eens in de beek ↓↓  


Elke hond vindt het heerlijk om in onze beek de Drevic te ploeteren

Meertje achter de heuvel ↓↓ Wandelen en snuffelen. Meertje: klik
 


Meertje achter de heuvel ↓↑ Wandelen en snuffelen.


 
Foto vanaf de heuvel aan de overkant van de weg. Van ons terrein is het deel buiten de omheining thans "wildland".
Op de heuvel ↑ over de weg bij Jivka : Duizenden m2 grasland. Soms lopen er koeien en is er draad gespannen, wat kan betekenen dat het koeien tegenhoudt of dat u er niet langs mag. Wij, de eigenaren, hebben nog nooit problemen ervaren. Aan u de keus om het wel of niet te doen. Aan de andere kant van ons huis eveneens veel wandelmogelijkheid.


A. SPECIFIEKE INFO TAV HUISDIEREN in VAKANTIEHUIS JIVKA:
** Het "Poep-en Plas verhaal":
Laat uw honden a.u.b. niet hun behoefte doen bij Huis Jívka -en vooral niet binnen de omheining (Gasten na u willen graag hun schoenen en voeten schoonhouden en kinderen willen kunnen spelen zonder vies te worden). Als het in onze tuin tóch per ongeluk misgaat, verwijder dan aub de ontlasting even.
** Woef uitlaten in de buurt:
We hebben 1700 m2 eigen terrein. Bij het huis is het geheel omheind zodat uw hond niet weglopen kan. Achter ons huis (over de weg) is enorm veel weide. Er zit draad omheen. Als er geen koeien rondlopen (die zijn er lang niet altijd)  kúnt u overwegen daar met de hond (los) rond te lopen. Wij (eigenaren) hebben nog nooit problemen ondervonden door iemand die zei dat dat niet mag...Check altijd even of de eventuele (schrik)draad is aangesloten. 
** Waar ligt Woef ?
Kleed / Dekje / Deken: Neemt U er zelf een mee voor de hond ?
Uw hond is u daar dankbaar voor.
Eigen mand of kleed geeft Woef een vertrouwd gevoel en maakt haar/hem rustiger in de vreemde omgeving.
** Waar ligt "Woef" niet ?
Op bank, stoel, bed, dekbed, tuinstoeldekje. Bovenverdieping is "no go" voor huisdieren.
We kregen ooit klachten van huurders over haren en hondenlucht aan het textiel. Uw eigen hondenkleed aub. niet in onze wasmachine wassen daar dit (we hebben het ooit ervaren) een ongelofelijke haren-rommel èn schade geeft in trommel en mechaniek. 
** Uitstapjes zonder Woef:
De kans is altijd aanwezig dat de hond door zijn zenuwen het voor hem vreemde huis gaat verbouwen of aan deuren gaat krabben, als u hem/haar noodgedwongen (even) alleen in huis moet laten. Graag voorkomt u dat natuurlijk: we hebben in dat geval 1 (niet al te grote) bench (kan binnen en buiten gezet worden) die u dan, als u wilt, kunt gebruiken -als uw hond dat accepteert. Eigen kleed of mandje er in en dan komt er zéker geen schade.
** Vóór uw vertrek:
het is fijn als u het huis controleert op Woefharen en deze even verwijdert. Stofzuiger is aanwezig. U controleert het grondstuk bij huis nog even op uitwerpselen en verwijdert deze: fijn voor gasten die ná u komen en schone schoenen houden.

________________________
HIERONDER:(ZIE OOK DE FOTO'S) BISCHOFSTEIN

Op maar 10 minuten rijden vanaf huis Jivka is Bischofstein. Een schitterende omgeving. De Hond heeft het er naar de zin ! Bij het kasteelrestaurant is een klein meertje.

HOE KOMT U ER ?
U gaat vanuit huis Jivka richting Vápenka, slaat links af, de weg naar boven. Na een Y splitsing gaat u direct scherp linksaf een in 1e instantie wat matige weg op, die verderop goed wordt. U rijdt de weg helemaal af en ziet rechts aan het eind (kasteeltje) Bischofstein, waar u kunt wandelen en rotsen beklimmen. Voor de mensen die dat leuk vinden: er is een uitkijktoren, de čáp

 

 


Zéker doen als u uit eten wilt :
 
UIT ETEN IN BISCHOFSTEIN: HOND MAG MEE !!
Probeer bijvoorbeeld Bischofstein eens: een schitterende omgeving met veel wandelmogelijkheden in Zomer én Winter ! Vlak bij Jivka. Leuk kasteeltje. Er kan buiten en binnen gegeten worden. Men heeft een lunchkaart en een dinerkaart, maar u kunt er natuurlijk ook terecht voor een kop koffie met gebak ! Het eten is er prima en goedkoop !!
Men zette uit zichzelf meteen een bakje water voor onze hond neer.


 

 

---------------------------------
In Broumovské Steny (Ligging 6 km vanaf Police nad Metuji) 
vindt u een mooie kapel : Onze lieve vrouwe van de Sneeuwkapel. Maar ook een schitterend restaurant (zie de foto's)
Deze barokke stenen kapel werd op de bergkam van de Broumovské stěny gebouwd in opdracht van de abt van Broumov. Het centrale gebouw heeft de vorm van een vijfpuntige ster en is van binnen rond. Het rechthoekige portaal, waar een stenen brug over de rotsen naartoe loopt, is voorzien van een opschrift met het jaartal 1733. De kapel wordt omringd door een stenen omloop die een uniek uitzicht biedt over het Broumov-dal en de Javoří-bergen.
HOE KOMT U ER? vanuit huis rechtsaf Rrichting Vápenka. Scherpe bocht naar links richting Police nad Metuji. In Police op rotonde linksaf. U komt in Bukovice. Na korte tijd bord met Hvezda. Let op: ergens komt weer een bord met Hvezda en scherpe bocht naar links. Weg helemaal afrijden tot aan parkeerplaats.

Ook kunt u daar naar het dichtbij zijnde CHATA HVEZDA (schitterend restaurant) gaan op enkele tientallen meters van de Kapel.
Uw hond is welkom als u gaat lunchen of dineren.
U eet er heerlijk en de ambiance waarin u eet is geweldig, net als de omgeving buiten: rotsen, bossen, weiden, heuvels. ↓↓↓ 

Onze lieve vrouwe van de Sneeuwkapel ↓↓ 

 


Wij zijn helemaal "weg" van dit restaurant ↓↓ Chata Hvězda
Chata Hvězda - een toeristisch onderkomen gelegen op een hoogte van 674 m boven zeeniveau op de berg Hvezda in Tsjechië, in de Broumovské Steny.
Het gebouw werd in de jaren 1854–1856 in Zwitserse stijl gebouwd door abt Jan Nepomucen Rotter. Ingewijd op 5 augustus 1855. Oorspronkelijk deed het dienst als herberg en zetel van het kloosterbosbeheer. Het gebouw met een stenen fundering was ooit bedekt met leisteen. Binnen was de ruimte met lambrisering van een grote zaal indrukwekkend, waarvan het grootste deel tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven.
De kelder van het gebouw is uit massief zandsteen gehouwen. Momenteel herbergt het een restaurant waar je heerlijk kunt luchen en dineren. Niet duur !


Bij
Chata Hvezda ↑↑in de directe omgeving↓↓ is het heerlijk wandelen.
 

___________
 
Klik om terug te gaan naar de "HOMEpagina".  

B. ALGEMENE TIPS
voor mensen die hun hond(en) mee willen nemen naar het buitenland
:  

1. HONDENPASPOORT.
Als u de grens overgaat, voert u als het ware uw hond in dat land in.
U en uw hond moeten voldoen aan een aantal regels, die door de EU zijn vastgesteld.

Elke hond heeft, zoals in elk land, een “EU-hondenpaspoort” nodig en moet geïdentificeerd kunnen worden. Dat kan door een chip of door een oormerk/tatoeage.
Als de papieren niet in orde zijn, kan de douane / de politie het dier terugsturen naar het land van herkomst of in quarantaine plaatsen.

2. RABIËS EN INENTINGEN.
Een rabiësinenting is eveneens verplicht. Honden, katten en fretten dienen ingeënt te zijn. Hoe lang de inenting geldig is, is te lezen in de bijsluiter van de entstof. U kunt uw dierenarts er naar vragen. De geldigheidsdatum dient in het paspoort vermeld te staan. Ook is het zo, dat er na een allereerste enting 21 dagen moet zijn verstreken voor de hond de grens over mag.
Dieren onder de 3 maanden hoeven nog niet gevaccineerd te zijn. U moet wel kunnen aantonen dat uw pup / kitten in Nederland / België is opgegroeid en niet met mogelijk besmette dieren in aanraking is geweest. Checkt u altijd tevoren even hoe het exact zit met pups/kittens in het land van vakantie of het land van doorreis.

3. OPENBAAR: 
Check of uw hond in uw vakantie- of doorreisland buiten een muilkorf / een “snuitje” aan moet. Hieraan niet voldoen kan een boete betekenen.
Houd u aan de regels die in een bepaald land gelden: aanlijnen / muilkorf etc. 
Tsjechië: u moet een muilkorf kunnen tonen als daarom wordt gevraagd. (Zelf hebben wij dit in de 20 jaar dat wij in Tsjechië/Jivka komen, nog nooit meegemaakt).

4. RASSEN:
Niet elk ras is welkom in elk vakantieland. (wél welkom in Tsjechië) Checkt u tevoren of in de landen waar u op vakantie gaat of waar u door reist, uw hond(en) wel of niet welkom zijn c.q. aan welke eisen u moet voldoen om uw hond geaccepteerd te krijgen in uw vakantieland. Wellicht dat de betreffende ambassade u verder op weg kan helpen om de meest recente status te achterhalen.

5. VERVOER:  
Check tevoren even hoe uw hond vervoerd moet worden: er zijn verschillende opvattingen / regels over in de verschillende landen. Geef niet teveel voedsel voor aanvang van de reis. Auto: Laat hem liggen op zijn eigen kleed / kussen. Als u wat langer moet reizen voordat u op uw bestemming aankomt, laat de hond dan regelmatig even uit tijdens de reis (wel eerst even stoppen natuurlijk). Laat hem dan ook wat drinken (het is vaak warm in de auto) en een klein beetje eten. 

6. TEKEN:  
U doet er verstandig aan, om rekening te houden met teken die de hond in de vrije natuur kan oplopen. Er zijn verschillende methoden om teken te voorkomen en indien de hond tóch een teek opgelopen heeft, deze te verwijderen. Zorg dat u voorbereid bent. Check de hond na elke wandeling. Tevoren een "tekenbehandeling" is natuurlijk zeer aan te raden.

7. ZIEKTE: 
Als uw hond medicijnen nodig heeft, denk er dan aan deze mee te nemen. Denk er om dat men in het buitenland niet altijd zal begrijpen wat u precies nodig hebt. Neem eventueel een receptbriefje van de dierenarts mee.

8. HERKENNING: Laat de hond altijd een halsband dragen waardoor duidelijk is dat het geen zwervertje is. Handig daaraan te bevestigen is het kleine identificatie-hangertje, een metalen kokertje (de dierenspeciaalzaak verkoopt ze) waarin u op een klein strookje papier uw telefoonnummer kunt vermelden (vergeet in geval van een 06-nummer het Nederland nummer 0031 er niet bij te vermelden als u in het buitenland bent). Als uw hond u niet zelf belt met de mededeling waar hij is, dan kan de “vinder” het doen voor hem. Een goede foto van de hond bij u hebben helpt uiteraard bij het zoeken.

9. ONGEVAL / VERZEKERING: het zal u maar gebeuren: uw hond veroorzaakt een ongeval aan een voorbijganger. Of hij maakt iets stuk in de vakantiewoning waar u verblijft. Kijk even na of uw WA-verzekering ook de hond betreft. Geen verzekering hebben kan u op hoge kosten jagen. Zorg ervoor dat u en uw hond verzekerd op reis gaan.
____

UIT: ANWB 

Huisdieren in Tsjechië

 • Tsjechië is een hondvriendelijk land, je kunt je hond bijna overal mee naartoe nemen zonder problemen mits je een aantal regels respecteert (zie verderop).Tsj
 • Niet in alle restaurants mag een hond mee naar binnen, aangeraden wordt dit van tevoren te vragen.

Identificatie

 • Een hond of kat heeft een EU-dierenpaspoort nodig, verkrijgbaar bij de dierenarts. Dit paspoort bevat een beschrijving van het dier, de naam en het adres van de eigenaar, het registratienummer van de chip (standaard wordt de ISO microchip 11784/11785 ingebracht) en het bewijs van inenting tegen rabiës. Tevens is er ruimte in het paspoort voor een gezondheidsverklaring en andere behandelingen of inentingen.

Gezondheid

 • Honden en katten moeten ten minste 21 dagen voor de reis ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabiësvaccinatie). De geldigheidsduur is afhankelijk van de richtlijnen van de fabrikant van het vaccin (1-3 jaar).
 • Let op: De chip moet vóór de inenting tegen rabiës zijn ingebracht (op dezelfde dag mag).
 • Er zijn in Tsjechië geen verplichte aanvullende behandelingen vereist.
 • Honden en katten hoeven in Tsjechië niet in quarantaine.
 • Tsjechië is geen risicogebied, maar een hond of kat kan hier tijdens de vakantie toch ziek worden als gevolg van teken- of insectenbeten. Er bestaan voldoende preventieve maatregelen. Neem hierover ten minste 4 weken voor vertrek contact op met de dierenarts.

Verboden honden

 • In Tsjechië geldt geen verbod voor bepaalde hondenrassen.

Huisdieren en vervoer

 • Honden moeten in het openbaar vervoer gemuilkorfd zijn. In de trein, bus of tram reist een hond voor half geld. Als je hond in een tas of mand past, is dit aan te bevelen. In Praag mogen alleen kleine honden in het openbaar vervoer. De taxichauffeur bepaalt of de hond mee mag in de taxi.
 • Bij vervoer van je hond met het vliegtuig moet je 24 uur van tevoren de komst melden.
 • De Tsjechische overheid heeft geen specifieke regels voor het vervoer van een hond of kat in de auto. Je kunt daarom het beste uitgaan van artikel 5 in de Nederlandse Wegenverkeerswet (WvW 1994). Volgens dit artikel mag je een huisdier niet zodanig vervoeren in de auto dat dit tot gevaarlijke situaties of verkeershinder leidt of kan leiden.

Jonge dieren

 • Een pup of kitten jonger dan drie maanden hoeft niet gevaccineerd te worden tegen rabiës wanneer het vergezeld wordt door de moeder van wie het nog afhankelijk is of er moet een schriftelijke verklaring zijn van de dierenarts, dat het jong tot aan de reis is opgegroeid op de geboorteplek en niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met rabiës.
 • Voor de overige gevallen geldt: alle pups en kittens die meegenomen worden naar Tsjechië moeten ingeënt zijn tegen rabiës. Vaccinatie kan pas vanaf 12 weken. De wettelijke wachttijd na vaccinatie is 21 dagen waardoor dieren jonger dan 15 weken niet meer ingevoerd mogen worden.

Bijzonderheden

 • Op sommige plaatsen en in het openbaar vervoer is een muilkorf verplicht. Het is daarom aan te raden altijd een muilkorf bij je te hebben.
 • Denk er ook aan de regels te bekijken van de landen waar je doorheen reist richting Tsjechië.

Onderstaand aanklikbare hoofdstukken
Home-pagina
Jivka Recensies en Eigenaar
Prijslijst en Bezettingskalender
Formulieren Boeking en Contact
Uw Hond mag mee
Kinderen, Families, Senioren
Activiteiten 1
Activiteiten 2
Klimaat, Reis-info, Elek. auto, Internet
Huurvoorwaarden en Huisregels

 


COVRI S.R.O.
info@reuzengebergte.net 

 

E-mailen
Bellen
Map
Info