VAKANTIEHUIS JIVKA  in het REUZENGEBERGTE, TSJECHIË

Capaciteit: 11 personen. Slaapkamers: 3. Toiletten: 2

DE HOND MAG MEE !!december 2018:vuurwerk-arm Jivka in Tsjechië. 
Op behoorlijke afstand van Huis jivka is er 1 huis waar misschien de bewoner wat vuurpijlen afsteekt. 

Reactie van onze Oud & Nieuw-gasten 2018/2019: "Onze honden zijn als de dood voor vuurwerk en hebben een heel rustige jaarwisseling gekend".

1 of 2 Honden neemt u gratis mee.
Meer honden: altijd in overleg.
PRIJZE klik hier
VRIJE WEKEN klik hier 

Onderstaand ziet u 2 "hoofdstukken" :

A. Specifieke info tav huisdieren in vakantiehuis Jivka

B. Algemene info over huisdieren en vakantie in het buitenland

A. SPECIFIEKE INFO TAV HUISDIEREN in VAKANTIEHUIS JIVKA: 

A. We hebben 1700 m2 eigen terrein. Bij het huis is het geheel omheind zodat uw hond niet weglopen kan.

Het grondstuk van huis JIVKA wordt (buiten de omheining) omzoomd door een ondiep beekje, de Drevic, waarin uw hond heerlijk kan pootjebaden of drinken (helder schoon bergwater). Ook kinderen zien we nog wel eens in de beek. 

Elke hond vindt het heerlijk om in onze beek de Drevic te ploeteren
Maar de hond (en uzelf natuurlijk) kan ook gaan zwemmen in het (klik aan) meertje achter de heuvel. 

 

Het "Poep-verhaal": Laat uw honden a.u.b. niet hun behoefte doen op het grondgebied van Huis Jívka (Gasten na u willen graag hun schoenen en voeten schoonhouden en kinderen willen kunnen spelen zonder vies te worden) maar laat hem/haar uit op bv de heuvel achter ons huis. Als het in de tuin tóch per ongeluk misgaat, verwijder dan aub de ontlasting even. Zakjes zijn in huis aanwezig (vensterbank keuken). "Uitlaten" achter ons huis (rechts) is enorm veel weide. Als er geen koeien rondlopen kunt u overwegen daar even met de hond rond te lopen.↓ Wijzelf doen dat vaak.

Kleed / dekje / deken / ligzak: Neemt er u zelf een mee voor de hond ? 
Uw hond is u daar dankbaar voor. Eigen mand of kleed geeft hem een vertrouwd gevoel en maakt haar/hem rustiger in de vreemde omgeving. 
Textiel dat in huis Jivka hoort, mag hiervoor niet gebruikt worden; u begrijpt dat ongetwijfeld. 
Uw hondenkleed mag niet in onze wasmachine gewassen worden daar dit een ongelofelijke haren-rommel èn schade geeft in trommel en mechaniek. We hebben dat helaas met veel schade moeten ondervinden.

We vinden het fijn, als uw hond niet op banken of stoelen ligt en als u hem/haar niet op de bovenverdieping in de slaapkamers laat komen. Dit ivm. haren en vuil. Ook daar hebt u vast begrip voor. 

Uitstapjes en hond: De kans is altijd aanwezig dat de hond door zijn zenuwen het voor hem vreemde huis gaat verbouwen of aan deuren gaat krabben, als u hem/haar noodgedwongen (even) alleen in huis moet laten. 
Graag voorkomt u dat natuurlijk: we hebben in dat geval 1 bench (kan binnen en buiten gezet worden) die u dan kunt gebruiken. Eigen kleed of mandje er in en dan komt er zéker geen schade. 

Eet– en drinkbak : in huis aanwezig.

Vóór uw vertrek: het is fijn als u het huis controleert op hondenharen en deze even verwijdert. Stofzuiger is aanwezig. U controleert het grondstuk bij huis nog even op uitwerpselen en verwijdert deze: fijn voor gasten die ná u komen en schone schoenen houden.

________________________

HIERONDER:(ZIE OOK DE FOTO'S) BISCHOFSTEIN

Op maar 10 minuten rijden vanaf huis Jivka is Bischofstein. Een schitterende omgeving. De Hond heeft het er naar de zin !
U gaat vanuit huis Jivka richting Vápenka, slaat links af, de weg naar boven. Na een Y splitsing gaat u direct linksaf een in 1e instantie wat matige weg op, die verderop goed wordt. U rijdt de weg helemaal af en ziet aan het eind Bischofstein, waar u kunt wandelen en rotsen beklimmen. Voor de mensen die dat leuk vinden: er is een uitkijktoren, de čáp. Ook is er een meertje waar u omheen lopen kunt. 

Zéker doen als u uit eten wilt : UIT ETEN IN BISCHOFSTEIN: HOND MAG MEE !!
Probeer bijvoorbeeld Bischofstein eens: een schitterende omgeving met veel wandelmogelijkheden in Zomer én Winter ! 
Vlak bij Jivka. Leuk kasteeltje. Er kan buiten en binnen gegeten worden. Men heeft een lunchkaart en een dinerkaart, maar u kunt er natuurlijk ook terecht voor een kop koffie met gebak !
Men zette uit zichzelf meteen een bakje water voor onze hond neer.
Het eten is er prima en goedkoop !!
 

_________________________

In Broumovské Steny vindt u een mooie kapel van Onze lieve vrouwe van de Sneeuwkapel.
Ook kunt u naar CHATA HVEZDA gaan op enkele tientallen meters van de Kapel.
Ligging (6 km vanaf) POLICE NAD METUJE.
Uw hond is welkom als u gaat lunchen of dineren.
U eet er heerlijk en de ambiance waarin u eet is geweldig, net als de omgeving buiten: rotsen, bossen, weiden, heuvels. ↓↓↓ 
Onze lieve vrouwe van de Sneeuwkapel ↓↓ 
 

 Wij zijn helemaal "weg" van dit restaurant ↓↓ Chata Hvězda

Bij Chata Hvezda ↑↑in de directe omgeving↓↓ is het heerlijk klauteren.
(overigens zijn er ook paden waar niet geklauterd hoeft te worden)

  • 20190418_135729
  • 20190418_135810
  • 20190418_135828
  • 20190418_135900
  • 20190418_140025
  • 20190418_140203

IN DE BUURT VAN ONS HUIS ZIJN VELE MOGELIJKHEDEN OM MET DE HOND DE BOSSEN EN DE WEIDEN EN DE SNEEUW IN TE GAAN.

HEERLIJKE SNEEUWWANDELING MET DE HOND

 LEKKER SNUFFELEN


 
ZICHT VANAF DE HEUVEL OP O.A. VAKANTIEHUIS JIVKA
 Klik om terug te gaan naar de "HOMEpagina".  

B. ALGEMENE TIPS
voor mensen die hun hond(en) mee willen nemen naar het buitenland
:  

1. HONDENPASPOORT.
Als u de grens overgaat, voert u als het ware uw hond in dat land in.
U en uw hond moeten voldoen aan een aantal regels, die door de EU zijn vastgesteld.

Elke hond heeft, zoals in elk land, een “EU-hondenpaspoort” nodig en moet geïdentificeerd kunnen worden. Dat kan door een chip of door een oormerk/tatoeage.
Als de papieren niet in orde zijn, kan de douane / de politie het dier terugsturen naar het land van herkomst of in quarantaine plaatsen.

2. RABIËS EN INENTINGEN.
Een rabiësinenting is eveneens verplicht. Honden, katten en fretten dienen ingeënt te zijn. Hoe lang de inenting geldig is, is te lezen in de bijsluiter van de entstof. U kunt uw dierenarts er naar vragen. De geldigheidsdatum dient in het paspoort vermeld te staan. Ook is het zo, dat er na een allereerste enting 21 dagen moet zijn verstreken voor de hond de grens over mag.
Dieren onder de 3 maanden hoeven nog niet gevaccineerd te zijn. U moet wel kunnen aantonen dat uw pup / kitten in Nederland / België is opgegroeid en niet met mogelijk besmette dieren in aanraking is geweest. Checkt u altijd tevoren even hoe het exact zit met pups/kittens in het land van vakantie of het land van doorreis.

3. OPENBAAR: 
Check of uw hond in uw vakantie- of doorreisland buiten een muilkorf / een “snuitje” aan moet. Hieraan niet voldoen kan een boete betekenen.
Houd u aan de regels die in een bepaald land gelden: aanlijnen / muilkorf etc. 
Tsjechië: u moet een muilkorf kunnen tonen als daarom wordt gevraagd. (Zelf hebben wij dit in de 20 jaar dat wij in Tsjechië/Jivka komen, nog nooit meegemaakt).

4. RASSEN:
Niet elk ras is welkom in elk vakantieland. Checkt u tevoren of in de landen waar u op vakantie gaat of waar u door reist, uw hond(en) wel of niet welkom zijn c.q. aan welke eisen u moet voldoen om uw hond geaccepteerd te krijgen in uw vakantieland. Wellicht dat de betreffende ambassade u verder op weg kan helpen om de meest recente status te achterhalen.

5. VERVOER:  

Check tevoren even hoe uw hond vervoerd moet worden: er zijn verschillende opvattingen / regels over in de verschillende landen. Geef niet teveel voedsel voor aanvang van de reis. Auto: Laat hem liggen op zijn eigen kleed / kussen. Als u wat langer moet reizen voordat u op uw bestemming aankomt, laat de hond dan regelmatig even uit tijdens de reis (wel eerst even stoppen natuurlijk). Laat hem dan ook wat drinken (het is vaak warm in de auto) en een klein beetje eten. 

6. TEKEN:  
U doet er verstandig aan, om rekening te houden met teken die de hond in de vrije natuur kan oplopen. Er zijn verschillende methoden om teken te voorkomen en indien de hond tóch een teek opgelopen heeft, deze te verwijderen. Zorg dat u voorbereid bent. Check de hond na elke wandeling. Tevoren een "tekenbehandeling" is natuurlijk zeer aan te raden.

7. ZIEKTE: 
Als uw hond medicijnen nodig heeft, denk er dan aan deze mee te nemen. Denk er om dat men in het buitenland niet altijd zal begrijpen wat u precies nodig hebt. Neem eventueel een receptbriefje van de dierenarts mee.

8. HERKENNING: Laat de hond altijd een halsband dragen waardoor duidelijk is dat het geen zwervertje is. Handig daaraan te bevestigen is het kleine identificatie-hangertje, een metalen kokertje (de dierenspeciaalzaak verkoopt ze) waarin u op een klein strookje papier uw telefoonnummer kunt vermelden (vergeet in geval van een 06-nummer het Nederland nummer 0031 er niet bij te vermelden als u in het buitenland bent). Als uw hond u niet zelf belt met de mededeling waar hij is, dan kan de “vinder” het doen voor hem. Een goede foto van de hond bij u hebben helpt uiteraard bij het zoeken.

9. ONGEVAL / VERZEKERING: het zal u maar gebeuren: uw hond veroorzaakt een ongeval aan een voorbijganger. Of hij maakt iets stuk in de vakantiewoning waar u verblijft. Kijk even na of uw WA-verzekering ook de hond betreft. Geen verzekering hebben kan u op hoge kosten jagen. Zorg ervoor dat u en uw hond verzekerd op reis gaan.

klik om terug te gaan naar de "HOMEpagina"

 

SuchTicker.de - die SEO-Suchmaschine
COVRI S.R.O.
info@reuzengebergte.net01255

 

E-mailen
Bellen
Map
Info