VAKANTIEHUIS JIVKA in het REUZENGEBERGTE, bohemen, TSJECHIË.

   ZWEMMEER en SKIPISTES in de buurt. OMHEINDE tuin. HOND toegestaan. KINDER-speeltoestellen. SPEELWEIDE van 1700 m2. SAT-TV met NL zenders. TEL: 040-2424469  en  06-34280023.  E-MAIL: info@reuzengebergte.net  


VAKANTIEHUIS JIVKA ACCEPTEERT (NA OVERLEG) UW HOND(EN). 
Wél willen wij tevoren weten om hoeveel honden én om welke rassen en grootte het gaat.  

klik om terug te gaan naar de "HOMEpagina"

We hebben 1700 m2 eigen terrein waarvan een deel omheind is met 3 afsluitbare poorten zodat uw hond niet weglopen kan.
Als u wilt: Er is een bench (87x60) die u kunt gebruiken.
U neemt zelf een mand / plaid / deken voor de hond mee. 
Het grondstuk van huis JIVKA wordt omzoomd door een ondiep beekje, de Drevic, waarin uw hond heerlijk kan pootjebaden of drinken (helder schoon bergwater). maar de hond (en uzelf natuurlijk) kan ook gaan zwemmen in het meertje achter de heuvel.


SPECIFIEKE INFO TAV HUISDIEREN in VAKANTIEHUIS JIVKA: 

 1. Uitlaten en poep: u laat uw honden niet hun behoefte doen op het grondgebied van Huis Jívka maar elders.
  Gasten na u willen graag hun schoenen en voeten schoonhouden en kinderen willen kunnen spelen zonder vies te worden. Verwijder, als het tóch misgaat, de ontlasting met een schepje en zakje. Er zijn heel handige in de handel.

  Idee:
  A.  Natuurlijk is er de weide achter ons huis; tienduizenden m2. 
  B.  De heuvels tegenover ons huis: honderdduizenden m2 ruimte.
 2. Uw hond ligt niet op meubels in het huis
  en komt niet op de bovenverdieping.
  Uw hond is u dankbaar als u zijn eigen mand of kleed voor hem meeneemt. Het geeft hem een vertrouwd gevoel en maakt hem rustiger in de vreemde omgeving. U neemt ZELF een kleed / dekje / deken / ligzak voor de hond mee. Het is verboden om textiel dat in huis Jivka hoort, hiervoor te gebruiken.
 3. Kam uw hond regelmatig zodat niet overal haren liggen; hou de nagels kort zodat er minder kans op schade is bij krabben aan een deur.
  Uw hondenkleed mag nooit in de wasmachine gewassen worden daar dit een ongelofelijke haren-rommel èn schade geeft in trommel en mechaniek.
   
  Er is een stofzuiger aanwezig.
 4. Tijdens uw afwezigheid loopt uw hond niet vrij door huis, maar verblijft dan in de hal. Ook 's nachts laat u uw hond in de hal, zodat ie niet op meubels gaat liggen.
  Uitstapjes en hond: soms moet de hond noodgedwongen in het vakantiehuis achterblijven als u de hond niet mee kunt nemen: onze bench (van 60x87) cm gebruiken is dan een goed alternatief als u wilt en de hond dat accepteert.
  De kans dat de hond door zijn zenuwen het huis gaat verbouwen of aan deuren gaat krabben, is dan in ieder geval niet meer aanwezig en er komt geen schade waarop u kan worden aangesproken.
  Voeder– en drinkbak : in huis aanwezig.
 5. Bij regen: u droogt de hond met uw eigen droogdoek af voordat de hond het huis ingaat, zodat ie zich niet binnen gaat uitschudden.
 6. Behandel a.u.b. de hond voor u op vakantie gaat, tegen vlooien (en teken).
  Fijn voor hond, huis en gasten na u.
 7. Vóór uw vertrek controleert u het huis op hondenharen en verwijdert deze. 
  Ook controleert u het grondstuk op uitwerpselen en verwijdert deze.

 

ALGEMENE TIPS
voor mensen die hun hond(en) mee willen nemen naar het / een buitenland
:  

1. HONDENPASPOORT.
Als u de grens overgaat, voert u als het ware uw hond in dat land in.
U en uw hond moeten voldoen aan een aantal regels, die door de EU zijn vastgesteld.

Elke hond heeft, zoals in elk land, een “EU-hondenpaspoort” nodig en moet geïdentificeerd kunnen worden. Dat kan door een chip of door een oormerk/tatoeage.
Als de papieren niet in orde zijn, kan de douane / de politie het dier terugsturen naar het land van herkomst of in quarantaine plaatsen.

2. RABIËS EN INENTINGEN.
Een rabiësinenting is eveneens verplicht. Honden, katten en fretten dienen ingeënt te zijn. Hoe lang de inenting geldig is, is te lezen in de bijsluiter van de entstof. U kunt uw dierenarts er naar vragen. De geldigheidsdatum dient in het paspoort vermeld te staan. Ook is het zo, dat er na een allereerste enting 21 dagen moet zijn verstreken voor de hond de grens over mag.
Dieren onder de 3 maanden hoeven nog niet gevaccineerd te zijn. U moet wel kunnen aantonen dat uw pup / kitten in Nederland / België is opgegroeid en niet met mogelijk besmette dieren in aanraking is geweest. Checkt u altijd tevoren even hoe het exact zit met pups/kittens in het land van vakantie of het land van doorreis.

3. OPENBAAR: 
Check of uw hond in uw vakantie- of doorreisland buiten een muilkorf / een “snuitje” aan moet. Hieraan niet voldoen kan een boete betekenen.
Houd u aan de regels die in een bepaald land gelden: aanlijnen / muilkorf etc. 
Tsjechië: u moet een muilkorf kunnen tonen als daarom wordt gevraagd.

4. RASSEN:
Geeft u a.u.b. bij uw boeking van uw vakantiehuis aan, om welk ras en grootte het gaat. Het zal u maar gebeuren dat de eigenaar u bij ontvangst aangeeft déze (grote, “gevaarlijke”) hond toch echt niet te willen accepteren !

Niet elk ras is welkom in elk vakantieland.
Checkt u tevoren of in de landen waar u op vakantie gaat of waar u door reist, uw hond(en) wel of niet welkom zijn c.q. aan welke eisen u moet voldoen om uw hond geaccepteerd te krijgen in uw vakantieland. Wellicht dat de betreffende ambassade u verder op weg kan helpen om de meest recente status te achterhalen.

5. VERVOER:  

Check tevoren even hoe uw hond vervoerd moet worden: er zijn verschillende opvattingen / regels over in de verschillende landen. Geef niet teveel voedsel voor aanvang van de reis. Auto: Laat hem liggen op zijn eigen kleed / kussen. Als u wat langer moet reizen voordat u op uw bestemming aankomt, laat de hond dan regelmatig even uit tijdens de reis (wel eerst even stoppen natuurlijk). Laat hem dan ook wat drinken (het is vaak warm in de auto) en een klein beetje eten. Duitsland: op achterbank met hondengordel. Achterbak: ook goed; wel zorgen voor een hek of net. Voorin verboden.  Italië: meer dan 1 hond mee? Dan achter in de auto achter een afscheiding. Vliegen: draagtas of kennel is verplicht. Informeer bij de vervoerder.

6. TEKEN:  
U doet er verstandig aan, om rekening te houden met teken die de hond in de vrije natuur kan oplopen. Er zijn verschillende methoden om teken te voorkomen en indien de hond tóch een teek opgelopen heeft, deze te verwijderen. Zorg dat u voorbereid bent. Check de hond na elke wandeling.

7. ZIEKTE: 
Als uw hond medicijnen nodig heeft, denk er dan aan deze mee te nemen. Denk er om dat men in het buitenland niet altijd zal begrijpen wat u precies nodig hebt. Neem eventueel een receptbriefje van de dierenarts mee.

8. HERKENNING: Laat de hond altijd een halsband dragen waardoor duidelijk is dat het geen zwervertje is. Handig daaraan te bevestigen is het kleine identificatie-hangertje, een metalen kokertje (de dierenspeciaalzaak verkoopt ze) waarin u op een klein strookje papier uw telefoonnummer kunt vermelden (vergeet in geval van een 06-nummer het Nederland nummer 0031 er niet bij te vermelden als u in het buitenland bent). Als uw hond u niet zelf belt met de mededeling waar hij is, dan kan de “vinder” het doen voor hem. Een goede foto van de hond bij u hebben helpt uiteraard bij het zoeken.

9. ONGEVAL / VERZEKERING: het zal u maar gebeuren: uw hond veroorzaakt een ongeval aan een voorbijganger. Of hij maakt iets stuk in de vakantiewoning waar u verblijft. Kijk even na of uw WA-verzekering ook de hond betreft. Geen verzekering hebben kan u op hoge kosten jagen. Zorg ervoor dat u en uw hond verzekerd op reis gaan.


klik om terug te gaan naar de "HOMEpagina"

 

SuchTicker.de - die SEO-Suchmaschine
COVRI S.R.O.
info@reuzengebergte.net00349