TSJECHIË: VAKANTIEHUIS JÍVKA a.d. voet van 't Reuzengebergte. *De Tuin is Omheind.   3 fijne Slaapkamers en  11 Bedden waarvan   8 éénpersoons Bedden  +3 Kinderledikantjes.  2 Toiletten.  2 Wastafels.  *Douche.   *Honden welkom.  *KinderSpeeltoestellen.    *Wasmachine.  *Haard.  *NL-SAT-TV.    
 


ONDERSTAANDE FOTO'S KUNT U VERGROTEN DOOR ZE AAN TE KLIKKEN

 

Vanuit Vakantiehuis Jívka: Bischofstein rotsen

Op maar 10 minuten rijden vanaf huis Jivka is Bischofstein. Een schitterende omgeving !! 

U gaat vanuit huis Jivka richting Vápenka, slaat links af, de weg naar boven. Na een Y splitsing gaat u direct linksaf een in 1e instantie wat matige weg op, die verderop goed wordt. U rijdt de weg helemaal af en ziet aan het eind Bischofstein, waar u kunt wandelen en rotsen beklimmen.
Voor de mensen die dat leuk vinden: er is een uitkijktoren, de čáp
 
Ook is er een meertje waar u omheen lopen kunt. 

Zéker doen als u uit eten wilt : 
Probeer bijvoorbeeld Bischofstein eens: een schitterende omgeving met veel wandelmogelijkheden in Zomer én Winter ! Vlak bij Jivka. Leuk kasteeltje. Er kan buiten en binnen gegeten worden. Men heeft een lunchkaart en een dinerkaart, maar u kunt er natuurlijk ook terecht voor een kop koffie met gebak ! Ook uw HOND is er welkom. 
Men zette uit zichzelf meteen een bakje water voor onze hond neer.
Het eten is er prima en goedkoop !

Even over vroeger:

Op het hoogste punt stond een burcht met een woonpaleis, waarvan een enorme rotstoren de kern vormde. Er voert een trap naar de top daarvan, die een schitterend uitzicht biedt. Aan de voet van de rots bevinden zich een gewelfde kelder en de restanten van een waterput, en in de burcht in de rotsen uitgehouwen kamers en overblijfselen van de balkenconstructies. De ruïne is vrij toegankelijk.

De burcht werd eind 14e eeuw gebouwd door Matěj Salava van Lípa, die later Hussietenvoorman en bondgenoot van de Orebiten werd. Zijn zoon ondernam hiervandaan echter invallen in Silezië en Lausitz. Daarom kochten de Sileziërs de burcht op en braken hem net als een aantal met andere kastelen in 1447 af. Deze burcht was de enige die later weer werd hersteld. In 1513 probeerden de Sileziërs de burcht te veroveren, maar niet lang daarna werd deze al niet meer bewoond. Na de Slag op de Witte Berg kwamen in het verlaten burchtcomplex in het geheim protestanten bij elkaar met aan het hoofd Matouš Ulický, bisschop van de Boheemse Broeders.

 

 Onderstaand aanklikbare hoofdstukken
Home-pagina
Jivka Recensies en Eigenaar
Prijslijst en Bezettingskalender
Formulieren Boeking en Contact
Uw Hond mag mee
Kinderen, Families, Senioren
Activiteiten 1
Activiteiten 2
Klimaat, Reis-info, Elek. auto, Internet
Huurvoorwaarden en Huisregels

COVRI S.R.O.
info@reuzengebergte.net
 
E-mailen
Bellen
Map
Info