TSJECHIË: VAKANTIEHUIS JÍVKA a.d. voet van 't Reuzengebergte. *De Tuin is Omheind.   3 fijne Slaapkamers en  11 Bedden waarvan   8 éénpersoons Bedden  +3 Kinderledikantjes.  2 Toiletten.  2 Wastafels.  *Douche.   *Honden welkom.  *KinderSpeeltoestellen.    *Wasmachine.  *Haard.  *NL-SAT-TV. * DVD-speler+Films    
 

OPLADEN VAN UW ELEKTRISCHE AUTO

(Snel)laadpalen in de buurt
:
bijvoorbeeld in Trutnov, waar u ongetwijfeld komt :

* CEZ Charging Station , Horska 579 en 24/7 open.
Pražská energetika Charging Station, Horska 1 en 24/7 open. 
Dobíjecí stanice ČEZ, Horska 140 en 24/7 open. 
Maar als u even GOOGLE gebruikt, vindt u in de buurt méér dorpen en steden met laadpalen. 

Kan ik mijn E-auto gewoon aan elk stopcontact hangen? Nee .

U begrijpt na lezing van onderstaand verhaal over de gevaren van opladen via stopcontact, dat wij bij ons huis Jivka geen enkel risico willen :
niet voor uw dure auto en niet voor ons huis.
We hebben geen aparte stroomgroep die daarvoor geschikt is, ook geen andere veiligheidscomponenten. 
Tijdens een laadproces kan kortsluiting (brand) ontstaan door de afwezigheid van veiligheidscomponenten zoals een aparte groep in de meterkast.

Kortom, opladen via stopcontact van huis Jivka is NIET toegestaan.

De gevaren van laden via een stopcontact

Het opladen van een elektrische auto aan een regulier stopcontact is zeker niet zonder gevaar. Zeker bij het gebruik van een Mode 1 oplaadkabel is er brandgevaar aanwezig. Maar zelfs wanneer een stroombegrenzer wordt toegepast (een Mode 2 kabel) is het opladen óók niet zonder risico. Gewoon de stekker in het stopcontact en opladen is ook gewoon niet veilig. Er is dan namelijk geen beveiliging en evenmin een begrenzer. Dat zijn de voornaamste redenen waarom deze manier van opladen juist afgeraden wordt. De oplader wordt extreem warm en de kans op brand in uw huis wordt daarmee een risico als u op deze manier oplaadt. Niet doen dus.

Zo zijn er verschillende meldingen te vinden over elektrische auto’s die in brand zijn gevlogen tijdens het opladen aan een stopcontact. Deze voorvallen tonen aan dat Mode 2 kabels echt een noodoplossing zijn indien er geen regulier laadpunt aanwezig is. Aangezien Mode 2 oplaadkabels voor het opladen aan een stopcontact vaak een beperkt vermogen hebben van 2,3 kW zal er geen directe aansluiting worden gemaakt in de meterkast. Boven vermogens van 2,3 kW is dit wel verplicht. Het opladen via de Mode 2 kabel gaat dan ook zeer langzaam, met als gevolg langdurige belasting op de kabel en het stopcontact. Tijdens dit laadproces kan kortsluiting (brand) ontstaan door de afwezigheid van veiligheidscomponenten zoals een aparte groep in de meterkast.

In de meeste situaties waarbij brand of kortsluiting is ontstaan tijdens het opladen aan het stopcontact werden Mode 2 laadkabels toegepast. Veelal gebeurt dit in de nacht waarbij een voertuig voor langere tijd staat te laden. 

Onderstaand aanklikbare hoofdstukken
Home-pagina
Jivka Recensies en Eigenaar
Prijslijst en Bezettingskalender
Formulieren Boeking en Contact
Uw Hond mag mee
Kinderen, Families, Senioren
Activiteiten 1
Activiteiten 2
Klimaat, Reis-info, Elek. auto, Internet
Huurvoorwaarden en Huisregels 


E-mailen
Bellen
Map
Info