TSJECHIË: VAKANTIEHUIS JÍVKA a.d. voet van 't Reuzengebergte. *De Tuin is Omheind.   3 fijne Slaapkamers en  11 Bedden waarvan   8 éénpersoons Bedden  +3 Kinderledikantjes.  2 Toiletten.  2 Wastafels.  *Douche.   *Honden welkom.  *KinderSpeeltoestellen.    *Wasmachine.  *Haard.  *NL-SAT-TV. * DVD-speler+Films    
 
Hradec Králové is ontstaan uit een BURCHTdie in de 10e eeuw werd gebouwd bij de samenkomst van de rivieren de  ELBE (Labe) en de ORLICE. In de 13e eeuw kreeg het de allure van een stad. In de 14e eeuw werd het de bruidsschat voor Boheemse koninginnen, vandaar ook de naam (Hradec Králové betekent "Kasteel van de koningin"). In de 18e eeuw kwam de barokstijler tot bloei, en tot de 19e eeuw was er een vesting. In juli 1866vond er de Slag bij Sadova plaats tussen Oostenrijk en Pruisen.

In de 20e eeuw werd Hradec Králové een belangrijk centrum voor de Tsjechische stedenbouw,  Na de Tweede Wereldoorlig kwam er een industrie van onder meer machinebouw, chemie, textiel en muziekinstrumenten.

In 2000 kreeg de pedagogische hogeschool de status van universiteit. In Hradec Králové zijn ook enkele faculteiten van de Praagse Karelsuniversiteit gevestigd, waaronder een medische faculteit met een eigen ziekenhuis.

Onderstaand aanklikbare hoofdstukken
Home-pagina
Jivka Recensies en Eigenaar
Prijslijst en Bezettingskalender
Formulieren Boeking en Contact
Uw Hond mag mee
Kinderen, Families, Senioren
Activiteiten 1
Activiteiten 2
Klimaat, Reis-info, Elek. auto, Internet
Huurvoorwaarden en Huisregels

COVRI S.R.O.
info@reuzengebergte.net

E-mailen
Bellen
Map
Info