TSJECHIË: VAKANTIEHUIS JÍVKA a.d. voet van 't Reuzengebergte. Omheinde Tuin.   3 Slaapkamers. 11 Bedden waarvan   8 éénpersoons Bedden  +3 Kinderledikantjes.  2 Toiletten.  2 Wastafels.  Douche.   3 Honden welkom.  KinderSpeeltoestellen.    Wasmachine.  Haard.  NL-SAT-TV.    
 

Welkom bij Chata Hvězda en bij de "Sneeuwkapel" !
Hvězda, gelegen op een hoogte van 674 meter boven de zeespiegel, is een belangrijk excursie- en bedevaartsoord. Op de heuvel met de oorspronkelijke naam Poliká hora, op de plaats waar het kruis met de vergulde ster stond, staat op de plattegrond een sterrenkapel. De barokke stenen kapel werd in 1733 gebouwd naar het ontwerp van KI Dientzenhofer. Het torentje heeft de vorm van een lantaarn en de bovenkant is bekroond met een gouden ster. Een stenen boogbrug leidt naar de ingang van de kapel, aan de andere kant is een uitkijkplatform. 

Chata Hvězda - een toeristisch onderkomen gelegen op een hoogte van 674 m boven zeeniveau op de berg Hvezda in Tsjechië, in de Broumovské Steny.
Het gebouw werd in de jaren 1854–1856 in Zwitserse stijl gebouwd door abt Jan Nepomucen Rotter. Ingewijd op 5 augustus 1855. Oorspronkelijk deed het dienst als herberg en zetel van het kloosterbosbeheer. Het gebouw met een stenen fundering was ooit bedekt met leisteen. Binnen was de ruimte met lambrisering van een grote zaal indrukwekkend, waarvan het grootste deel tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven. De kelder van het gebouw is uit massief zandsteen gehouwen. Momenteel kun je kunt er heerlijk eten (lunch, diner) en overnachten.

Onderstaand aanklikbare website-hoofdstukken
Home-pagina
Jivka Recensies en Eigenaar
Prijslijst en Bezettingskalender
Formulieren Boeking en Contact
Uw Hond mag mee
Kinderen, Families, Senioren
Activiteiten 1
Activiteiten 2
Klimaat, Reis-info, Elek. auto, Internet
Huurvoorwaarden en Huisregels

E-mailen
Bellen
Map
Info