Vakantiehuis JÍVKA bij de beek " Dřevíč " , in Jívka , Reuzengebergte, Tsjechië

 Slaapkamers: 3.  Bedden: 8 (+ 3 kinderledikantjes).  Honden gratis.  Omheinde Tuin.    Toiletten 2.  Wastafels 2.  Douche.   Wasmachine.  Haard.  SAT-TV.   Speeltoestellen.   

Welkom bij Chata Hvězda!
Hvězda, gelegen op een hoogte van 674 meter boven de zeespiegel, is een belangrijk excursie- en bedevaartsoord. Op de heuvel met de oorspronkelijke naam Poliká hora, op de plaats waar het kruis met de vergulde ster stond, staat op de plattegrond een sterrenkapel. De barokke stenen kapel werd in 1733 gebouwd naar het ontwerp van KI Dientzenhofer. Het torentje heeft de vorm van een lantaarn en de bovenkant is bekroond met een gouden ster. Een stenen boogbrug leidt naar de ingang van de kapel, aan de andere kant is een uitkijkplatform.
In de buurt van de kapel is onze houten toeristenhut gebouwd in de Zwitserse stijl in 1856 met de mogelijkheid van verfrissingen (eten en drinken) en accommodatie. Het uitkijkpunt bij de kapel en het terras van het huisje bieden een prachtig uitzicht richting Broumovsko en het grensgebied van het Javoří-gebergte. Hvězda en omgeving behoren vanwege de goede bereikbaarheid tot de meest bezochte plaatsen van de Broumovské stény.


E-mailen
Bellen
Map
Info