TSJECHIË: VAKANTIEHUIS JÍVKA a.d. voet van 't Reuzengebergte. Omheinde Tuin.   3 Slaapkamers. 11 Bedden waarvan   8 éénpersoons Bedden  +3 Kinderledikantjes.  2 Toiletten.  2 Wastafels.  Douche.   3 Honden welkom.  KinderSpeeltoestellen.    Wasmachine.  Haard.  NL-SAT-TV.    
 

Vakantiehuis Jívka: Adrspach rotsen

Adrspach-Teplice rotsen 

Onderstaande foto's zijn te vergroten door aan te klikken.


Op zo'n 10 km ten oosten van JIVKA ligt het prachtige nationale park de Adrspach-Teplice rotsen, waar de ruigste en grootste rotsen van Tsjechie gevonden kunnen worden. Het landschap van het park bestaat uit indrukwekkende zandsteen rotspartijen in allerlei vormen, en met enige fantasie kunnen een aantal leuke beeltenissen in de formaties terug gevonden worden, zoals het 'Suikerbrood' of de 'Spaanse muur'. 

Een aantal prima bewegwijzerde wandelroutes zijn door het gebied aangelegd, door prachtige dennenbossen, langs kloven en ravijnen en voorbij aan de spectaculaire rotsen. De 100 meter hoge rots Milenci (Geliefden) mag zeker niet gemist worden, het is de hoogste zandsteen rots van het land. Vanzelfsprekend lenen de rotsen zich ook uitstekend voor klimmen. Voor zowel jong als oud en beginnende als gevorderde klimmer zijn er leuke uitdagende routes. Eenmaal op de top aangekomen kan er natuurlijk van een mooi uitzicht over de omgeving genoten worden.

In de zomer worden er ook boottochten georganiseerd over het kleine meertje temidden van de rotsen, een leuke manier om de rotsen op een andere manier te bewonderen. 

Het gebied is ook een van de grootste vaste broedplaatsen van de slechtvalk. De vogels worden in het park beschermd, waardoor sommige plekken niet betreed kunnen worden door wandelaars en klimmers.

Het park bestaat uit 2 verschillende gebieden, gescheiden door het Wolfsravijn, die allebei een bezoek meer dan waard zijn. De rotspartijen zijn na de nabijgelegen plaatsjes vernoemd, de zogenaamde rotsstadjes Adrspach en Teplice nad Metuji. Vooral in de zomer kan het hier en in het park erg druk worden. Het is daarom ook zeker aan te raden in de winter te komen, wanneer het park onder een mooi wit sneeuwdek ligt en er bijna niemand anders te bekennen is.  
 


Onderstaand aanklikbare hoofdstukken
Home-pagina
Jivka Recensies en Eigenaar
Prijslijst en Bezettingskalender
Formulieren Boeking en Contact
Uw Hond mag mee
Kinderen, Families, Senioren
Activiteiten 1
Activiteiten 2
Klimaat, Reis-info, Elek. auto, Internet
Huurvoorwaarden en Huisregels


COVRI S.R.O.
info@reuzengebergte.net

 
E-mailen
Bellen
Map
Info