VAKANTIEHUIS JIVKA  bij de beek "Dřevíč" , in Jívka , REUZENGEBERGTE, TSJECHIË. 

Max 11 personen.   Slaapkamers: 3.   Toiletten: 2.   Wastafels 2.   Douche.   Wasmachine.   Sat-TV.   Omheinde Tuin.

kijk ook op : VEILIG BOEKEN: VOUCHER

CORONA-UPDATES TSJECHIE:
ONDERSTAANDE TEKSTEN VALLEN BUITEN DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN VAKANTIEHUIS JIVKA.

3.8.2020 
Het ministerie van Volksgezondheid heeft zojuist een kaart met waarschuwingsniveaus gepubliceerd. De mate van alertheid vloeit voort uit de huidige epidemiologische situatie. De districten van Tsjechië zijn momenteel overwegend wit, dat wil zeggen met een verwaarloosbaar risico, waarvan er enkele groen zijn, zonder het risico van overdracht door de gemeenschap. De niveaus zullen wekelijks worden gepubliceerd voor individuele districten in Tsjechië.
In Tsjechië begint een systeem te werken dat individuele districten aanduidt op basis van de mate van covid-19-infectie. Het systeem is onderverdeeld in vier risiconiveaus, die zijn gemarkeerd in wit, groen, geel en rood, het zogenaamde verkeerslicht. Wit betekent nul of verwaarloosbaar risico, groen betekent infectie zonder overdracht van de gemeenschap in Tsjechië, geel betekent beginnende overdracht van de gemeenschap en rood betekent toenemende of aanhoudende overdracht van de gemeenschap in Tsjechië.

JIVKA vindt u op het kaartje: bovenaan, langs de Poolse grens, onder
(24.
(het úítstekende district links vóór de "kuil").
Niets aan de hand dus in Jivka en wijde omgeving !!!25.7.2020 (Belg) Naar ambassade van Tsjechie in Brussel gebeld: Net terug gebeld. Het is nagekeken bij het ministerie en er zijn geen beperkingen voor Belgen die naar Tsjechië reizen, ook geen grenscontroles dus. (geldt dus ook voor Nederlanders) .


23.7.2020
Vanaf vrijdagmiddenacht ( 24-7) moeten de mondkapjes weer op BINNEN met meer dan 100 mensen.

Vanaf maandag mogen er alleen evenementen tot 500 mensen.
Er zal een zogenaamd stoplicht syseem komen voor regio’s met de kleuren wit , geel , oranje en rood.
Dus dit is alleen voor in Tsjechië.
Later zal bekend worden wat het precies inhoudt.

8.7.2020. Tsjechië Info Covid Groep : De cijfers van 8 juli 1: R= 0,8 Dat gaat wéér iets beter.
7.2020: Tsjechië Info Covid Groep : 
De cijfers van 6 juli 18.00 uur: R= 0,9 Dat gaat prima.
23.6.2020: (facebook) Czech News in English, Anthony Lauder:
BELGEN ook weer welkom in Tsjechië, net als de Nederlanders !!!
Het Tsjechische ministerie van Volksgezondheid :

Burgers en inwoners van groene landen kunnen zonder beperkingen naar de Tsjechische Republiek reizen. Burgers en inwoners van oranje en rode landen mogen niet naar de Tsjechische republiek reizen voor toerisme.

18.06.2020:tsjechie info covid groep facebook:De minister van Volksgezondheid, Adam Vojtěch (voor JA), kondigde vandaag donderdag 18 juni aan Vanaf 1 juli kunnen we de mondkapjes opbergen. Ze moeten echter verplicht blijven op plaatsen met een hogere incidentie van covid-19, zoals de hoofdstad Praha of Karviná.Dus ook in het openbaar vervoer mogen ze af. Mocht het aantal ziektegevallen ergens toenemen, dan neemt de lokale hygiëne daar de nodige maatregelen, voegde hij eraan toe.
Vanaf 1 juli eindigen de beperkingen voor restaurants en bars ook om 23.00 uur te sluiten. Het is ook mogelijk om eten of drinken in de bioscoop te nuttigen. Uitzondering zijn opnieuw regio's met een verslechterde epidemiologische situatie.

HET IS DUS VERSTANDIG DAT JIVKA-GANGERS HUN MONDKAPJES WÉL MEENEMEN EN BIJ ZICH HEBBEN. JUST IN CASE....

12.06.2020 Tsjechie info Covid groep (op Faceboek): 
Beste leden , het ministerie heeft idd de kaart aangepast. 
Nederland is GROEN!Maar let op !! het is als een stoplicht het zou ook weer kunnen veranderen.
Dit niet om de vreugde te verpesten maar wel iets wat je moet weten.
Voor nu is dit een zeer goed bericht en kunnen huiseigenaren en vakantiegangers komen.
Nog steeds
verplichtin gebouwen een mondkapje op en overal 2 meter afstand van anderen houden.

12.06.2020: NU.nl Tsjechië: Was van plan om 15 juni grenzen te openen met Duitsland, Oostenrijk en Hongarije, maar dat moment heeft al plaatsgevonden. De Tsjechen willen maandag naar verluidt de grenzen openen voor twintig Europese landen, aldus Reuters. 
Tsjechië neemt alle landen wekelijks onder de loep voor een aangepast reisadvies.

11.06.2020: https://www.praguemorning.cz/poland-to-open-eu-borders-on-saturday/?fbclid=IwAR1DfAj79DxCwsOsDk_f1af440fgzHht7JJff4KJ4wavvSbr3h39XllG_II
"Poland is to open its borders with EU countries as of June 13, Prime Minister Mateusz Morawiecki announced in Łochów, north of Warsaw, on Wednesday". 
We hopen dan maar, dat Tsjechië dit voorbeeld snel volgt !

01.06.2020: Novinky.cz : [u dient dit bericht te lezen als zijnde wisselvallig qua stand van zaken. Alles kan weer veranderen naar gelang de ontwikkelingen van het covid-virus in de verschillende landen. Het is een vertaling uit het Tsjechisch]
Maandag keurde het kabinet van premier Andrej Babiš (JA) een systeem van zogenaamde verkeerslichten goed, dat staten verdeelt in drie categorieën volgens de epidemiologische situatie daarin: Rood, Oranje, Groen.
Op dit moment is Nederland, net als België, Oranje. 
Groene landen zijn volgens hem veilige landen. 
Oranje landen hebben een gemiddeld infectierisico. 
Rode landen hebben een hoog infectierisico. 
Tsjechen kunnen bij terugkeer zonder beperkingen reizen naar landen die groen en oranje zijn gemarkeerd. 
     Groen gemarkeerde landen zijn Griekenland, Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Slovenië, Polen, Litouwen, Letland, Estland, Zwitserland, Finland, Noorwegen, Cyprus of 
IJsland. 
     Oranje zone De oranje zone omvat Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal, Malta, Ierland, België, Nederland of DenemarkenZelfs in deze landen kunnen Tsjechen vertrekken zonder een negatieve test voor covid-19. Toeristen uit deze landen die naar Tsjechië komen, moeten het [de testuitslag] wel bij zich hebben.
      Volgens minister van Buitenlandse Zaken Tomáš Petříček (ČSSD) zal het verkeerslichtsysteem flexibel zijn. Het zal evolueren volgens de epidemiologische situatie in de wereld. Het zal daarom nodig zijn om de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te monitoren, die deze regelmatig zal updaten. Petříček verklaarde ook dat als de bestemmingsstaten beperkingen hebben op het binnenkomen van hun grondgebied na 15 juni, het reizen zal worden geregeld door hun voorwaarden.
Op 15.6 zou België Groen worden.
Op 1.7. Nederland Groen

25.5.2020: Czech News in English: Starting from Wednesday, Czechs will be able to travel to Slovakia for up to 48 hours without any restrictions. No tests or quaratine required. The Czech and Slovak governments agreed on this today. One day earlier, on Tuesday, all Czech borders with Austria and Germany will open. Negative covid-19 test certificates are required for reentry, but only random checks will be in place. Also on Tuesday, additional Czech airports (including Brno, Ostrava, Karlovy Vary, and Pardubice) will be permitted to provide Schengen-zone flights. Restrictions on tourists entering the county will still be in place.

23.5.2020: NOS NIEUWS: ZOMERVAKANTIE IN DE EU: GETOUWTREK OM TOERISTEN IS BEGONNEN. 
https://nos.nl/artikel/2334824-zomervakantie-in-de-eu-getouwtrek-om-toeristen-is-begonnen.html 

Het zijn de lidstaten zélf die beslissen voor wie ze de poort op een kier zetten.
Voorlopig presenteren landen op eigen houtje plannen om het toerisme weer op gang te krijgen

Tsjechië  
Vanaf 15 juni openen de grenzen met Oostenrijk en Duitsland.
Hotels en campings openen op 25 mei.
Het vliegveld in Praag is open, vooralsnog alleen voor essentiële reizen.
Doorreizen is mogelijk met bewijs van verblijf op de uiteindelijke bestemming. Binnenlandse vluchten zijn toegestaan.
Winkels, restaurants en musea zijn al open. Evenementen zijn toegestaan, maximaal 100 mensen mogen samenkomen.
Duitsland 
Duitsland wil de grenscontroles vanaf 15 juni opheffen.
Dan gaan de grenzen met Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk weer open.
De grens Nederland-Duitsland was en is open [Jivka] .
Winkels en restaurants zijn al open, hotels openen hun deuren vanaf 25 mei.
In augustus mogen weer grotere evenementen, zoals festivals, worden gehouden.

21.5.2020: Er wordt nu veel gesproken over het openen van de grenzen tussen centraal-europese landen, zoals Oostenrijk, Slowakije en Tsjechië. Een soort mini Schengenzone. Dit betekent echter [nog]niet, dat alle EU-burgers zonder voorwaarden binnen mogen komen, helaas.

19.5.2020: Er is geen nationale quarantaine of lockdown meer vanaf 24 april, maar nog niet alle winkels zijn open. Vanaf 20 april tot 25 mei wordt in 4 stappen de normale samenleving weer opgestart (met inachtneming van social distancing en dragen van mondkapjes), en gaan de diverse winkels, horeca en de onderbouw van de basisscholen weer open. (Middelbare scholen blijven t/m de zomervakantie gesloten.)
Ondanks dat de noodtoestand niet meer geldt, gelden nog wel deze maatregelen:
Tsjechie verbiedt vanaf 16 maart 2020 voorlopig de toegang tot het land voor niet-Tsjechen zonder verblijfsvergunning (of ander bewijs van verblijf en/of economische reden in Tsjechie), Grenscontroles vinden plaats tot tenminste 13 juni. Vanaf 26 mei zijn deze steekproefsgewijs en niet langer voor 100%. (Let op, ook al wordt u niet gecontroleerd, dan nog moet u de aan de voorwaarden voldoen en de instructies, bijv. voor de quarantaine opvolgen!).

13.5.2020: NOS liveblog: 
Duitsland gaat grenscontroles versoepelen
De controles aan de Duitse grenzen worden versoepeld, heeft minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer bekendgemaakt. Vanaf dit weekend zal minder streng worden toegezien of mensen wel een gegronde reden hebben om de grens te passeren. Zo hoeven ze niet meer met een trouwakte of andere papieren aan te tonen dat ze partners zijn met de persoon die ze willen bezoeken. Ook gaan alle grensovergangen weer openDe controles op de grens met Luxemburg vervallen vanaf vrijdag. Met Denemarken lopen daar nog gesprekken over. Seehofer zei ook dat de grenscontroles met Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk tot 15 juni in stand blijven, maar wel steekproefsgewijs. Daarna zou hij ze het liefst schrappen, maar of dat kan, hangt van het verloop van de pandemie af. Sinds half maart mochten alleen mensen met een gegronde reden uit die landen Duitsland inreizen.
De grenzen met Nederland zijn altijd opengebleven.

12.5.2020: De Telegraaf: Zomerplan Brussel: Reizen tussen landen met ’gelijk risicoprofiel’ toestaan.
AMSTERDAM - In een poging de belangrijke toeristenindustrie te redden overweegt de Europese Commissie om vakantiereizen tussen Europese landen met een gelijk ’corona-risicoprofiel’ deze zomer toe te staan.
Een voorbeeld van een beperkte openstelling voor toerisme is Oostenrijk, dat bezoekers van het ’veilig’ geachte Duitsland en het eveneens niet erg zwaar door corona getroffen Tsjechië wil toelaten. Estland, Letland en Litouwen hebben gezegd onderling deze zomer ook al een ’travel bubble’ te creëren.

11.5.2020 NU.nl : Tsjechische biertuinen stroomden maandag weer vol sinds de regering van het land horecagelegenheden weer toestond om open te gaan. In de biertuinen wordt de helft van de tafels niet gebruikt om onderlinge afstand tussen gasten te bewaren. 
Het land heeft verschillende versoepelingen op coronamaatregelen doorgevoerd, zoals het openen van scholen, kappers, bioscopen en musea. Ook bijeenkomsten van maximaal honderd personen zijn weer toegestaan. Het opengaan van biertuinen lijkt nog het meest in trek, meldt persbureau Reuters, sinds de locaties volle tafels hadden aan het einde van de ochtend.

30.4.2020 NOS live blog : 
In Tsjechië is de verspreiding van het coronavirus onder controle en wordt de economie voorzichtig verder heropend, heeft Gezondheidsminister Adam Vojtech gezegd. Het aantal nieuwe gevallen is voor de achtste dag op rij onder de 100. Er zijn 7581 bevestigde besmettingsgevallen en de besmettingsgraad is gedaald naar 0,7.
Een deel van de winkels werd al heropend en niet-acute zorg wordt weer verleend. "Tot dusver zien we geen negatieve trend als gevolg van de versoepelingen", zei Vojtech op een persconferentie.
Op 11 en 25 mei gaan meer winkels open. Scholen heropenen pas in september. Het blijft verplicht om in het openbaar mondkapjes te dragen en grote bijeenkomsten blijven verboden. Het hoofd van het epidemiologische team dat het ministerie adviseert noemt de verdere versoepelingen riskant.
In Tsjechië zijn voor zover bekend 227 patiënten aan het virus overleden.

29-4-2020: De Telegraaf: Uiterlijk 13 mei komt de Commissie met een plan hoe het verder moet met het toerisme de komende maanden, aldus Eurocommissaris Jourova (Waarden en Transparantie). Vooralsnog is een groot probleem dat veel grenzen tussen EU-landen dicht zijn, waar er normaliter in het zogeheten Schengen-gebied (22 EU-lidstaten en 4 niet-EU-landen) vrij kan worden gereisd. De Tsjechische riep de landen op „zo snel als mogelijk” de binnengrenzen weer open te gooien.
De Kroatische minister Gari Cappelli (Toerisme) heeft een ’Covid-19-paspoort’ voorgesteld. Iedere EU-burger die wil reizen zou in het land van vertrek een coronatest moeten afleggen voor vertrek, zodat de kans op verspreiding van het virus door reizen geminimaliseerd wordt.

29-4-2020: het Duitsland InstituutDe Duitse regering verlengt de reiswaarschuwing tot en met midden juni. Dat betekent dat alle niet-noodzakelijke, toeristische reizen naar het buitenland tot die tijd niet mogelijk zijn. Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat ervan uit van dat de drastische inperkingen van het vliegverkeer en de internationale reisberperkingen en quarantaineregels voorlopig nog niet niet van de baan zijn. Ook moet de waarschuwing ervoor zorgen dat het coronavirus zich niet verder verspreidt of dat mensen opnieuw in het buitenland stranden. Of mensen in de zomervakantie weer op reis mogen, is nog open. In Duitsland zelf zijn toeristische reizen ook verboden.
Vóór 14 juni wil Duitsland de situatie in nauw overleg met de buurlanden opnieuw beoordelen. Duitsland heeft op 16 maart de grenzen met Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Frankrijk en Luxemburg gesloten. Op 10 april werden nieuwe reisbeperkingen ingevoerd: zo moet iedereen die vanuit het buitenland Duitsland binnenkomt, twee weken in quarantaine. Uitzonderingen gelden bijvoorbeeld voor werk- en transitverkeer, maar verschillen per deelstaat. (Onder Transitverkeer verstaat men het verkeer van waren en personen van het ene land naar het andere, waarbij ten minste één ander land doorkruist wordt).

27-4-2020: De Telegraaf: >In Duitsland wordt vanaf vandaag het verplichte mondkapje ingevoerd. De mond en de neus moeten dan zijn bedekt in het openbaar vervoer en meestal ook in winkels. Overigens hoeven de luchtwegen niet per se te worden bedekt door een masker. Een sjaal of doek mag ook. Het gaat er maar om dat er geen druppeltjes kunnen vrijkomen, want daarin kan het coronavirus zitten.

27.4.2020: Flandersinvestmentandtrade.com : exitstrategie Tsjechië.

  • Vanaf 9 april: opening alle hobbymarkten, bouwmaterialenwinkels, ijzerwaren en winkels die fietsen verkopen en onderhouden
  • Vanaf 20 april: opening ambachtelijke werkplaatsen, autodealers, boerenmarkten of hondensalons
  • Vanaf 27 april: winkels tot 2.500 m², inclusief toeristische informatie, sportscholen en fitnesscentra, zoölogische, botanische en dendrologische tuinen
  • Vanaf 11 mei: alle winkels in winkelcentra, vestigingen met meer dan 2.500 m², die niet in winkelcentra staan. Restaurants, kroegen, cafés, wijnwinkels, met verkoop via raam en terrasje. Kappers, pedicures, manicures, cosmetica, massagediensten
  • Vanaf 25 mei: restaurants, kroegen, buffetten, cafés, wijnwinkels - binnenruimtes. Hotels, buitencampings en andere accommodatiefaciliteiten


24-4-2020
 > De Telegraaf:Tsjechen mogen ook weer naar het buitenland gaan reizen. „Het is mogelijk om naar het buitenland te gaan, zelfs voor vakantie”, zei minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch. „Maar bij terugkomst moeten mensen wel Covid-negatief zijn en dat kunnen bewijzen met een test of twee weken in quarantaine gaan.”De komende tijd worden ook andere maatregelen afgebouwd. Zo kunnen maandag 27.4.2020 onder meer bibliotheken heropenen en winkels met een oppervlakte tot 2500 vierkante meter. 
Kappers en winkelcentra volgen op 11 mei
Restaurants, hotels en theaters moeten wachten tot 25 mei.De lockdown had eigenlijk tot 8 juni moeten duren, maar de autoriteiten zijn optimistisch over het verloop van de strijd tegen het virus. De regering beklemtoont wel dat opnieuw strenge maatregelen genomen kunnen worden als het toch weer de foute kant opgaat.

13.3.2020 NU.NL Tsjechië besloot de grenzen met Duitsland en Oostenrijk te sluiten. Reizigers vanuit in totaal vijftien landen met veel besmettingen wordt de toegang tot het land helemaal ontzegd. Inwoners van Tsjechië mogen het land nog wel betreden. Polen laat geen mensen meer toe die niet de Poolse nationaliteit hebben. 

 

TERUG NAAR HOME-PAGINA: KLIK HIER
 

0763


E-mailen
Bellen
Map
Info