VAKANTIEHUIS JIVKA in het REUZENGEBERGTE, bohemen, TSJECHIË.         Gelegen bij de beek " Dřevíč ".

   ZWEMMEER en SKIPISTES in de buurt. OMHEINDE tuin. HOND toegestaan. KINDER-speeltoestellen. SPEELWEIDE van 1700 m2. SAT-TV met NL zenders. TEL: 040-2424469  en  06-34280023.  E-MAIL: info@reuzengebergte.net  

Voor veel informatie over wintersport vakantiehuis JIVKA, klik aan op www.reuzengebergte.net


Hieronder kunt u meerdere TSJECHISCHE SKICENTRA aanklikken.
Onderstaande teksten zijn met Google vertaald uit Tsjechisch, Engels, Duits. 
Skigebieden: Radvanice, Petrikovice, Teplice nad Metuje, Mlade Buky, Prkenny Dul, Janske Lazne, Pec Pod Snezkou, Mala Upa, Vrchlabi.
We hebben even de routeplanner er op losgelaten:

Vanuit VAKANTIEHUIS JIVKA naar:

Radvanice,  7 km, 10 minuten.

Leuke piste voor familie. Kinderweitje aanwezig.
Het skigebied ligt in het dorp Studenka binnen Radvanice in Bohemen (District Trutnov) aan de noordzijde van Jestřebí gebergte op een hoogte van 550-650 meter boven de zee. Deze Jestřebí-bergenzijn interessant vanwege de hoogte en hun positie om te skiën en te snowboarden, maar ook voor cross-country skiën, en in de zomer ook voor fietsers en wandelaars.
Er zijn drie skiliften. De lengte van 400 m en een hoogteverschil van ongeveer 100 m, met een liftcapaciteit van 500 personen per uur. Medium-lift met een lengte van 170 m werd gebouwd op een lichte helling, dus het is bijzonder geschikt voor beginners en meer ervaren kinderen. Kleine lift voor kinderen is 100 m lang met een capaciteit van 350 personen per uur.

Vanuit VAKANTIEHUIS JIVKA naar:

Petrikovice 13 km. 16 minuten.

In goede sneeuwcondities runs 3600m (gematigd), twee liften, die elk een lengte van 600m. Skischool, skiverhuur. Er zijn drie parkeerterreinen, startbanen max. 150m. Alle parkeren is gratis. Ontbijt met een capaciteit van ongeveer 40 personen.

Vanuit VAKANTIEHUIS JIVKA naar:

Teplice nad Metuje 13 km, 17 min

Skiën in Kamenec Ski Resort. Het skigebied is uitgerust met een sneeuwscooter en sneeuwkanonnen, die, samen met de klimatologische omstandigheden, zorgen voor een goede kwaliteit van het sneeuwoppervlak. De totale lengte van de afdaling ligt op 500 m, geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden , voor gezinnen met kinderen. Er zijn skilessen.   "snowboarders", aanhangers van verschillende obstakels en sprongen, hebben het naar hun zin. Er is parkeergelegenheid, en ook is er de mogelijkheid van 's nachts skiën.

Vanuit VAKANTIEHUIS JIVKA naar:

Mlade Buky 30km, 35 min

Mlade Buky biedt voor aantrekkelijke tarieven skipassen aan. Ook zijn mogelijkheden voor nachtskiën. Dankzij de uitgestrektheid en glooiend terrein is dit Tsjechische skigebied zeer geschikt voor families met kinderen en beginnende wintersporters. Snowboarders en freestyle skiers zullen zich zeker ook vermaken. De skipistes zijn prima geprepareerd en zijn voorzien van kunstsneeuwinstallaties. Vooor de allerkleinsten is er een KIDpark met bandlift en touwlift. Skimaterialen kunnen terplaatse gehuurd worden.

Vanuit VAKANTIEHUIS JIVKA naar:

Prkenny Dul 35 km, 42 min

Er is 5 km om te skiën en te snowboarden. De wintersporters hebben de beschikking over in totaal 4 liften. Dit wintersportgebied ligt op een hoogte van 570 tot 830 m.

Vanuit VAKANTIEHUIS JIVKA naar:

Janske Lazne 37 km, 42 min

Het skigebied Černá hora - Janské Lázně beschikt over de langste afdaling van Tsjechië (2,5 km). De Protez skipiste is bereikbaar via een 4-persoonsstoeltjeslift en is 's avonds verlicht. Cerna hora - Janske Lazne is een belangrijk kuuroord dat in 1697 gesticht werd door een lokale graaf. De eerste kabelbaan werd in 1928 geopend, en in 1980 vervangen door een moderne gondellift.

Vanuit VAKANTIEHUIS JIVKA naar:

Pec Pod Snezkou 42 km, 49 min

1. Dit is hier het tweede grootste gebied in SkiResort ČERNÁ HORA - PEC, dat verbonden is met het andere gebied Černá hora via SkiTour. Het gebied in Pec is geschikt voor professioneel en recreatief skiën en snowboarden. Het biedt 12,5 km aan skipiste en een aantal skigebieden zoals Funline met gebogen krommen en een 8 m lange tunnel, of de reusachtige slalom / bergafslag met tijdsmeting (TS1, MS1). Hier vindt u ook Funpark en Snowpark met obstakels en sprongen. Nachtskiën onder schijnwerpers is mogelijk op de breedste hellingen van het land - pistes Javor 1 en 2. De verlichting is er ook op de piste U lesa.
2. Een nieuw beginnersgebied naast Javor is speciaal geschikt voor gezinnen met kinderen. Skiliften zijn vervangen door twee magische tapijten. De kortere is onderdeel van LIVE park, gereserveerd voor skilessen van de nieuwe skischool SkiResort LIVE. Een 90m lang tapijt is open voor iedereen met een geldige SkiResort pas. Een moderne afneembare quad-stoeltjeslift ZAHRÁDKY EXPRESS is sinds de vorige winter in gebruik genomen door de oude skilift op de skipiste Zahrádky te vervangen.

Vanuit VAKANTIEHUIS JIVKA naar:


Mala Upa 51 km, 56 min

Skicentrum Mala Upa is een winter resort in de oostelijke bergen, ligging op 1000 m boven zeeniveau. De grote hoogte en automatische sneeuwkanonnen garant voor kwaliteit sneeuw gedurende het hele seizoen. Het complex bestaat uit twee langlaufloipes en (ALPINESKI) : 3,7 km van hellingen tot een kilometer lengte en intensiteit licht (blauw) tot middelzware (rood), die zeven liften werkt. ER IS EEN SKISCHOOL. Skibus gratis voor skiërs .

Vanuit VAKANTIEHUIS JIVKA naar:

Vrchlabi 52 km, 58 min

De stoeltjeslift brengt u vrch op Kněžický, 710 meter hoog. met prachtig uitzicht op het Reuzengebergte. De stoeltjeslift opent de toegang tot routes in lengte tot 50 km in Benecko en Misecky. Er zijn een kabelbaan en 3 skiliften met een totale capaciteit van 4600 personen per uur. De hellingen zijn bedekt met sneeuw en ideaal voor beginners en gezinnen met kinderen.

Der Sessellift befördert Sie auf Knezicky vrch, 710 Meter u.M. mit schöner Aussicht auf Riesengebirge. Der Sessellift ermöglicht der bequemen Zuzgang zu Laufstrecken in den Langen bis 50 Kilometer in Benecko und Misecky. Fur Skisportwelt stehen 1 Seilbahn und 3 Skilifte mit der Gesamtförderleistung von 4600 Person pro Stunde. Die Pisten sind beschneit und Skilanden sind für die Anfänger und Familien mit Kindern ideal.

Tsjechië heeft een landklimaat; warme zomers en koude winters.
De kans op sneeuw is daarom erg groot. 
Normaliter ligt er sneeuw van begin December tot eind Maart / begin April

De skigebieden in Tsjechië zijn populair.
Ook kinderen en beginners en families voelen zich als een vis in het water in de Tsjechische skigebieden. 

Skigebieden in Tsjechië staan bekend om hun betaalbare (skipas-)prijzen, eenvoudige pistes en prima faciliteiten. 
Er zijn moderne stoeltjesliften en gondels
Sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat de pistes van de Tsjechische skigebieden altijd voorzien zijn van voldoende sneeuw. 

Wie op zoek is naar een betaalbare wintersportbestemming moet zeker denken aan Tsjechië.

WINTER EN TEMPERATUREN
In de winter vriest het 's nachts gemiddeld -5 tot -6 graden. Overdag is het rond het vriespunt.
Ook hier geldt hoe hoger, des te kouder.
In de grotere steden zijn in de afgelopen dertig jaar temperaturen voorgekomen die rond de -25 graden liggen.
Maar dit zijn uitzonderingen.
De allerlaagste temperatuur in Tsjechië werd gemeten in Litvinovice.
Hier in het Zuiden daalde de temperatuur tot -42,2 graden.
Tsjechië kent een redelijk aantal ijsdagen.
In een groot deel van het land blijft de temperatuur in het winterhalfjaar op zo'n 30 dagen overdag onder het vriespunt.
In de hogere delen is dit al snel op zo'n 50 dagen en op de hoogste toppen op meer dan 100 dagen per jaar.
De koudste plaatsen zijn te vinden op de toppen van het Ertsgebergte, de Sudeten (Reuzengebergte) en het gebied rond Svitavy.
Het Zuidoosten en de vallei van de Labe kent het minst aantal ijsdagen.

SNEEUWVAL:
In de lagere delen van Tsjechië valt op minder dan 45 dagen per jaar sneeuw.
Boven de 700 meter sneeuwt het op meer dan 100 dagen per jaar.
In vrijwel het gehele land is in de winter de bodem op zo'n 20 dagen per jaar bedekt met een sneeuwlaag van 10 centimeter of meer.
In de Bohemen en in de Sudeten ligt er op 120 dagen per jaar een sneeuwdek van 10 centimeter of of meer.
Op de top van de Snezka ligt dit sneeuwdek er op gemiddeld 219 dagen per jaar.
Het eerste sneeuwdek van het seizoen blijft op de hoogste bergtoppen gemiddeld vanaf 21 oktober liggen.
In de lagere delen van het land ontstaat gemiddeld op 1 december het eerste sneeuwdek.


  • Rood = winterbanden verplicht
  • Oranje = winterbanden verplicht als dit wordt aangegeven door een bord (en die zijn er veel)
  • Groen = winterbanden niet verplicht

Duitsland: bij winterse omstandigheden.
Tsjechië:  1 november - 1 mei. minstens 4mm profieldiepte.


klik om terug te gaan naar de "HOMEpagina"

 

SuchTicker.de - die SEO-Suchmaschine
COVRI S.R.O.
info@reuzengebergte.net00165